ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Ραγδαίες εξελίξεις με τις μάσκες – θέμα ημερών η υποχρεωτική χρήση σε όλους τους χώρους!

0

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις που έρχονται με τα νέα μέτρα, που εισηγούνται οι αρμόδιοι επιστήμονες στην κυβέρνηση για τον κορονοϊό μετά τα αλλεπάλληλα, αυξανόμενα κρούσματα. 

Σήμερα πραγματοποιήθηκε νέα συνεδρίαση της επιστημονικής επιτροπής, που έχει συσταθεί για τον κορονοϊό και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, αποφασίστηκε η υγειονομική επιτροπή να εισηγηθεί τη χρήση μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς χώρους, ενώ ταυτόχρονα να εισηγηθεί τη χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους, όπου υπάρχει συνωστισμός.

Ουσιαστικά η επιτροπή εισηγείται η μάσκα να γίνει υποχρεωτική και στους υπόλοιπους κλειστούς χώρους, καθώς και στα γραφεία εταιρειών, ενώ για τους εξωτερικούς χώρους υπάρχει η πρόταση να εφαρμοστεί όπου συγκεντρώνεται αρκετός κόσμος, όπως για παράδειγμα τα μπαρ.

Η επιτροπή που παρακολουθεί από κοντά την εξέλιξη της πανδημίας, καθώς και τα δεδομένα στο εξωτερικό αναμένεται να προτείνει:

-Γενικευμένη και αυστηρή επιτήρηση χρήσης μάσκας.

-Χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους, δημόσιους και μη.

-Χρήση μάσκας και στους ανοιχτούς χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός.

-Χρήση μάσκας ακόμη και μέσα στους χώρους εργασίας.

-Χρήση μάσκας στις εκκλησίες, κάτι που ήδη δέχεται ο κ. Ιερώνυμος.

Να δοθεί επίσημα και εκ νέου το «πράσινο φως» για εντατική τηλε-εργασία, ενδεχομένως και με νέα οικονομικά κίνητρα για τις επιχειρήσεις.

-Πλαφόν εισόδου σε καταστήματα, μπαρ, καφέ και μπιτς μπαρ ώστε να αποφευχθούν οι εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας.

-Κλείσιμο καταστημάτων όπου διεξάγονται μεγάλα πάρτι και υπάρχουν φαινόμενα έντονης πολυκοσμίας. Αυτό θα αφορά φυσικά και τα νησιά.

-Μη χρήση κλιματιστικών σε καταστήματα και δημόσιες υπηρεσίες όταν δεν μπορεί ο χώρος να αεριστεί επαρκώς.

“Δήλωση παραίτησης εκτός τόπου και χρόνου”!

Previous article

Εκτοξεύτηκε το ερευνητικό ρομπότ της NASA για τον Άρη – Πρόβλημα λίγο μετά την εκτόξευσή

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *