ΠΟΛΙΤΙΚΗ

188 ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ – Κ. Ζερβός: «Η Κοινωνία μας ΔΕΝ απειλείται από 41 νήπια και 82 παιδιά Δημοτικού»

0

Όπως επιβεβαιώθηκε στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με εισήγηση των τοπικών Διευθύνσεων Εκπαίδευσης, προς την Περιφερειακή Διεύθυνση και το Υπουργείο Παιδείας, 188 προσφυγόπουλα πρόκειται να φοιτήσουν σε σχολεία του Δήμου μας.
Αναλυτικά:
41 παιδιά στο 3ο Νηπιαγωγείο Αγίων Θεοδώρων, 82 στο 2ο Δημοτικό Αγίων Θεοδώρων, 36 στο Γυμνάσιο Αγίων Θεοδώρων, και 29 στο Λύκειο Αγίων Θεοδώρων. Τα συγκεκριμένα σχολεία επιλέχθηκαν, λόγω του ότι είναι τα κοντινότερα στη δομή φιλοξενίας, στην οποία διαμένουν, κυρίως, Σύριοι και Αφγανοί πρόσφυγες.

Σημειωτέον ότι, για τα παιδιά του Νηπιαγωγείου, του Δημοτικού και του Γυμνασίου, θα δημιουργηθεί ξεχωριστή, απογευματινή βάρδια στα συγκεκριμένα σχολικά συγκροτήματα.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, υπήρξαν έντονες αντιδράσεις από πολλούς δημοτικούς συμβούλους, οι οποίοι δήλωσαν κατηγορηματικά αντίθετοι, στη φιλοξενία των παιδιών, σε σχολεία του Δήμου μας. Ανέφεραν, μάλιστα, ότι υπάρχει αναστάτωση στην περιοχή και ότι πρέπει «να ηρεμήσουμε τους γονείς και τα παιδιά».

Υπήρξαν, όμως, και αντίθετες απόψεις. Χαρακτηριστική ήταν η παρέμβαση του επικεφαλής της «Επιλογής Ευθύνης», Κ. Ζερβού, ο οποίος, σημειωτέον, είναι εκπαιδευτικός:

«Ακούω τώρα ότι η κοινωνία αγωνιά. Η κοινωνία απειλείται από 41 νήπια;

Είναι ουσιώδης ανάγκη ενός ανθρώπου, ενός παιδιού, να μορφωθεί. Είναι ουσιώδης ανάγκη να φύγει, κάποιες ώρες, από τη δομή, προς αποφυγή γκετοποίησης, και να πάει σε ένα σχολείο.

Λόγω της κατάστασης με τον κορονοϊό, πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε, με το υγειονομικό πρωτόκολλο. Αυτό το αντιλαμβάνομαι. Να ζητήσουμε και έκτακτες επιχορηγήσεις, επειδή σηκώνουμε αυτό το φορτίο, το οποίο θα έπρεπε να σηκώνει το κεντρικό κράτος. Θέλετε να αφήσουμε και ένα ερωτηματικό, για τα παιδιά του Λυκείου, αν δηλαδή, το επιτρέπει η δυναμικότητα του σχολείου;

Όμως, μέχρι το Γυμνάσιο, για τα παιδιά που θα πηγαίνουν στην απογευματινή βάρδια, το μόνο θέμα μας είναι το υγειονομικό πρωτόκολλο, το πότε δηλαδή, θα προλαβαίνει να γίνεται απολύμανση.»

Το Δημοτικό Συμβούλιο επιφυλάχθηκε να εκδώσει ψήφισμα, στην επόμενη συνεδρίασή του, αφού προηγηθεί συνεννόηση με τους αρχηγούς των παρατάξεων.

admin

Η EDIL ζητάει την μεταβίβαση των αδειών διανομής αερίου για Τρίπολη και Κόρινθο

Previous article

Αυγουστιάτικη πανσέληνος 2020 στην Κορινθία (3/8)

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *