ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Απολύτως ασφαλής και καθαρή η θάλασσα στον δήμο Κορινθίων

1

Εξαιρετικής ποιότητας είναι τα νερά στις θάλασσες που βρέχουν τον δήμο Κορινθίων, τόσο στον Σαρωνικό όσο και στον Κορινθιακό. Αυτό προκύπτει από τις τακτικές μετρήσεις που έκανε η ειδική γραμματεία Περιβάλλοντος του οικείου υπουργείου στις 22 και 23 Ιουλίου.

Σε όλες τις περιοχές που μετρήθηκαν τα όρια σε κολοβακτηρίδια και εντερόκοκκους ήταν πολύ κάτω από τα όρια και ειδικότερα:

ΑκτήΗμερομηνίαΚολοβακτηρίδια
(cfu/100ml) ≤ 250
Εντερόκοκκοι
(cfu/100ml) ≤ 100
Μικρό Αμόνι23 Ιουλίου123
Λουτρά Ελένης -123 Ιουλίου123
Λουτρά Ελένης – 223 Ιουλίου126
Κεχριές23 Ιουλίου126
Καλάμια22 Ιουλίου14
Κανταρέ22 Ιουλίου23
Λέχαιο-Περιγιάλι22 Ιουλίου18
Περιγιάλι22 Ιουλίου18
    

Την ίδια ώρα η ειδική γραμματεία πάει ένα βήμα παραπέρα και αποδομεί τις μετρήσεις που κάνει το ΠΑΚΟΕ, μέσα απο τις οποίες επιχειρεί να βγάλει ακατάλληλες κάποιες παραλίες, ενώ οι μετρήσεις του υπουργείου τις έχουν βγάλει καθαρές.

Μάλιστα η Ειδική Γραμματεία Υδάτων του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας έχει εκδώσει και ανακοίνωση για τις μεθόδους της συγκεκριμένης ΜΚΟ.

«Πλην της αοριστίας της εν λόγω έκθεσης (υπάρχει επίκληση εργαστηρίων χωρίς ωστόσο να κατονομάζονται και ως εκ τούτου δεν μπορεί να ελεγχθεί κατά πόσο είναι διαπιστευμένα), της καταφανούς έλλειψης επιστημονικής πληρότητας του ΠΑΚΟΕ για τη σύνταξη τέτοιων εκθέσεων και της εν γένει αντίθεσης τέτοιου είδους δραστηριότητας με την καθιερωμένη από τις προδιαγραφές διαδικασία, σημειώνουμε ότι η λήψη και ανάλυση τυχαίων δειγμάτων με τρόπο μη επιστημονικό σαφώς εγείρει αμφιβολίες ως προς την πληρότητα και την ορθότητα των αποτελεσμάτων, παραπλανεί και μειώνει το ζωτικής σημασίας τουριστικό προϊόν της χώρας μας»

Ισπανική έρευνα: Αυξημένος ο κίνδυνος καρκίνου του εντέρου από το τεχνητό μπλε φως

Previous article

Αεροπλάνο έπεσε σε σπίτι στις Σέρρες – απίστευτες εικόνες

Next article

You may also like

1 Comment

  1. […] όσο και στον Κορινθιακό. Αυτό προκύπτει από τις τακτικές μετρήσεις που έκανε η ειδική γραμματεία Περιβάλλοντος του […]

Comments are closed.