ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Κρίσιμο Σαββατοκύριακο για την Κορινθία ξεκινά απόψε το απόγευμα

0

Ένα από τα πιο κρίσιμα 48ωρα για την οικονομική και κοινωνική ζωή της Κορινθίας αναμένεται πως θα είναι αυτό που θα ξεκινήσει σήμερα (Παρασκευή), γύρω στις 6 το απόγευμα και μέχρι τις 6 το απόγευμα της Κυριακής. Κι αυτό γιατί μέσα σε αυτό το 48ωρο αναμένεται πως θα δώσει ο ΕΟΔΥ στη δημοσιότητα, διαδοχικά, τα επίσημα στοιχεία από τους σαρωτικούς ελέγχους, που έχουν γίνει τις τελευταίες ημέρες, σε όλη την Κορινθία. Ελέγχους, οι οποίοι, ως επί το πλείστον, έχουν πραγματοποιηθεί από τις Κινητές Μονάδες του ΕΟΔΥ.  

Στο επίκεντρο των ελέγχων των Κινητών Μονάδων έχει βρεθεί η δυτική Κορινθία και ειδικώς το Κιάτο, με αφορμή την παρέα νεαρών που έχει βρεθεί στο μάτι του κυκλώνα. Σε αυτό τον κύκλο έχουν γίνει ιχνηλατήσεις των επαφών και πολλά τεστ, για τα αποτελέσματα των οποίων θα περιμένουμε τις επίσημες ενημερώσεις.

Όπως αναφέραμε και χτες, μετά την επιβεβαίωση από τον ΕΟΔΥ για τα τρία κρούσματα στο νομό, το Korinthia.net.gr έχει ανεπίσημες παραδοχές για τον νεότερο αριθμό των κρουσμάτων, τις οποίες δεν αναφέρουμε, καθώς δεν μπορέσαμε να διασταυρώσουμε από την συντονίστρια του ΕΟΔΥ στην Κόρινθο.

Σε όλα τα παραπάνω να προσθέσουμε και το γεγονός ότι ο Εμπορικός Σύλλογος Κιάτου ανακοίνωσε πριν από λίγο, μόλις 24 ώρες πριν την πραγματοποίησή τους, την ακύρωση των εκδηλώσεων της Λευκής Νύχτας, η οποία ήταν προγραμματισμένη για αύριο Σάββατο, 8 Αυγούστου. Κι αυτό παρά το γεγονός, όπως λέει η ανακοίνωση, πως το Κιάτο είναι μια ασφαλής πόλη για κατοίκους και επισκέπτες.

Ειδικότερα, ο Εμπορικός Σύλλογος Κιάτου αναφέρει πως, «ελέγχουμε σε καθημερινή βάση τις επιδημιολογικές συνθήκες που επικρατούν στην πόλη μας και είμαστε ικανοποιημένοι από το γεγονός ότι τα ελάχιστα κρούσματα που έχουν παρουσιαστεί, λόγω της υπευθυνότητας που έχουν επιδείξει οι συμπολίτες μας, δεν έχουν πολλαπλασιαστεί. Απεναντίας το Κιάτο ήταν και παραμένει μια ασφαλής πόλη για τους κατοίκους και τους επισκέπτες.
Στο πνεύμα της συνέχισης της διασφάλισης της δημόσιας υγείας και κατόπιν των παροτρύνσεων των αρμόδιων υπηρεσιών, η Διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Κιάτου, προτάσσοντας τη δημόσια υγεία, αποφάσισε να ματαιώσει τη διεξαγωγή της Λευκής Νύχτας 2020…
».

ΜέΡΑ 25: Τέσσερα SOS κ. Ταγαρά στην Κορινθία

Previous article

Ανακαλύφθηκαν από τον ευρωπαϊκό δορυφόρο Sentinel-2 νέες αποικίες αυτοκρατορικών πιγκουίνων στην Ανταρκτική

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *