ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Συνέντευξη Νανόπουλου – οι επόμενες κινήσεις του δήμου για να πάρει τα 150 στρέμματα στο στρατόπεδο

0

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε νωρίτερα το μεσημέρι ο Βασίλης Νανόπουλος όπου έδωσε διευκρινίσεις για το θέμα της παραχώρησης 10 στρεμμάτων στο βορειοδυτικό τμήμα του στρατοπέδου (απέναντι από το νεκροταφείο), στον δήμο Κορινθίων.

Όπως είπε, το κύριο στοιχείο της συμφωνίας είναι ότι προβλέπει μέσα σε τρία χρόνια να πολεοδομηθεί το σύνολο της έκτασης του στρατοπέδου και να καθοριστούν οι χρήσεις γης. Αυτό σημαίνει ότι –με βάση το νόμο- αυτομάτως το 50% της συνολικής έκτασης θα παραχωρηθεί στον δήμο. Το άλλο 50% θα παραμείνει στην κυριότητα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας το οποίο θα το αξιοποιήσει κατά το δοκούν. Πιθανότερο είναι πως το υπουργείο θα το αξιοποιήσει για κατοικίες ή ξενώνες που θα χρησιμοποιούνται από στελέχη του.  

Ο κ. Νανόπουλος υπογράμμισε τις ενέργειες που έχουν γίνει εδώ και αρκετό καιρό από την δημοτική αρχή -χαρακτηριστικό παράδειγμα η συνοδευτική φωτογραφία από την επίσκεψη των δύο στρατιωτικών τον περασμένο Φεβρουάριο.

Αυτές οι ενέργειες, ωστόσο, αφορούν και το επόμενο σκέλος, δηλαδή την πολεοδόμηση, η οποία ήδη έχει ανατεθεί σε εταιρεία:«θεωρούμε ότι πολύ πιο γρήγορα από τα τρία χρόνια που προβλέπει η απόφαση του θα είμαστε σε θέση να έχουμε έτοιμη την μελέτη και να προχωρήσουμε στην σύμβαση έτσι όπως έχει προβλεφθεί», ανέφερε χαρακτηριστικά και συνέχισε: «Όλοι καταλαβαίνουμε ότι αυτή είναι μια σημαντική εξέλιξη με πολλαπλά οφέλη για την τοπική κοινωνία. Εμείς, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε όπως κάναμε μέχρι σήμερα μεθοδικά για να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε αυτό που όλοι οι Κορίνθιοι θέλουν: να περάσουν στα χέρια του δήμου τα περίπου 150 στρέμματα και να τα αξιοποιήσουμε για τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας…».

Εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς την σύνδεση του θέματος αυτού με την παρουσία των δύο προσφυγικών δομών. Τι θα γίνει όταν έρθει η ώρα, σε τρία χρόνια, να πάρει κάθε πλευρά το μερίδιο που τις ανήκει; Θα μείνουν οι δύο δομές; Θα φύγουν; Θα περάσουν στο κομμάτι που θα κρατήσει το υπουργείο; Θα μείνουν …αμανάτι στον Δήμο;

Ο κ. Νανόπουλος είχε ξεκάθαρη απάντηση στο θέμα αυτό που άλλωστε αφορά το απώτερο μέλλον. Υποστήριξε πως «πάγια θέση το ίδιου, αλλά και του δημοτικού συμβουλίου στο σύνολο του είναι να απομακρυνθούν από την πόλη της Κορίνθου γι αυτό και εργαζόμαστε προς τον σκοπό αυτό. Σε κάθε περίπτωση, όμως, η παραχώρηση δεν θα περιλαμβάνει τους χώρους αυτούς».

Υπενθυμίζεται ότι ο δήμαρχος Κορινθίων μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στα social media, ανακοίνωσε ότι παραχωρήθηκε στο δήμο Κορινθίων έκταση 10 στρεμμάτων από το στρατόπεδο της Κορίνθου.

Ακόμα πιο ενδιαφέρον, όμως, είναι το γεγονός πως σύμφωνα με όσα αναφέρει ο κ. Νανόπουλος, στην απόφαση παραχώρησης προβλέπεται η πολεοδόμηση του συνόλου της έκτασης του στρατοπέδου (περίπου 330 στρέμματα) με την παραχώρηση τελικά σε τρία χρόνια του 50% στον δήμο, δηλαδή 150-160 στρέμματα.

 (Η φωτογραφία είναι από την ίδια ανάρτηση του κ. Νανόπουλου και αφορά την αυτοψία που έγινε στις 7 Φεβρουαρίου με την παρουσία του υποστρατήγου κ. Α. Κονδύλη και του συνταγματάρχη κ. Α. Ψαρρά).

Περιορισμός της πρόσβασης στο internet μετά τα πρωτοφανή επεισόδια λόγω εκλογών στην Λευκορωσία

Previous article

Κορωνοϊός: Sputnik V ονομάστηκε το ρωσικό εμβόλιο -Το έχουν παραγγείλει 20 χώρες

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.