ΔΗΜΟΣ ΝΕΜΕΑΣ

Δήμος Νεμέας: “Δεν θα γίνουν φέτος οι Μεγάλες Μέρες”

0

Οι Μεγάλες Μέρες Νεμέας αποτελούν ένα από τα πιο πολυαναμενόμενα γεγονότα του καλοκαιριού για τους Κορινθιους και όχι μόνο φίλους του κρασιού. Κάθε χρόνο ο δήμος Νεμέας αλλά και τα οινοποιεία της περιοχής κάνουν σημαντικές εκδηλώσεις που προσελκύουν χιλιάδες ανθρώπους.

Φέτος, ωστόσο, οι εκδηλώσεις αυτές δεν θα γίνουν -τουλάχιστον όχι με την μορφή που ξέραμε και όχι υπό την αιγίδα του δήμου. Ο προφανής λόγος είναι οι δυσάρεστες εξελίξεις με την πανδημία, καθώς όλα δείχνουν ότι στο τέλος του μήνα οδηγούμαστε σε μία μείζονα κρίση και μεγάλη άνοδο των κρουσμάτων.

Φαίνεται, ωστόσο, πως υπήρχαν και άλλα θέματα τα οποία ανέκυψαν στην διάρκεια των συζητήσεων του δήμου με τον ΣΟΝ και τους οινοποιούς. Αυτό προκύπτει από την ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα ο δήμος και αφήει σαφείς αιχμές για συγκεκριμένα οινοποιεία (τα οποία δεν κατονομάζει) και τα οποία ανακοίνωσαν από μόνα τους τις «ΜΕΓΑΛΕΣ  ΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΝΕΜΕΑΣ 2020».

Ειδικότερα η ανακοίνωση του δήμου αναφέρει:

Μέσα στην «ιδιαίτερη « χρονιά που διανύουμε και κάτω από το φάσμα της πανδημίας οι ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΝΕΜΕΑΣ φέτος δεν θα πραγματοποιηθούν. Οι εκδηλώσεις αυτές εδώ και αρκετά χρόνια στην αρχή του τρυγητού δίνουν το «χρώμα» και το αποτύπωμα του τόπου μας. Οι εκδηλώσεις αυτές υπήρχαν πριν από πολλούς, που τώρα προσπαθούν να τις οικειοποιηθούν.

Οι ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΝΕΜΕΑΣ ανήκουν στη Νεμέα και όχι σε μια μερίδα ανθρώπων, που αδυνατούν να κατανοήσουν το αυτονόητο.

Η δημοτική αρχή είχε όλη τη διάθεση συνεργασίας και αλληλεγγύης με το ΣΟΝ, τον Οινοποιητικό  Συνεταιρισμό αλλά και όλους τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται  στο χώρο του κρασιού. Δυστυχώς, όμως, συγκεκριμένα οινοποιεία (επειδή προφανώς έτσι έχουν μάθει να λειτουργούν) θεώρησαν εαυτούς «Νεμεάρχες» και λειτούργησαν μεμονωμένα ανακοινώνοντας «ΜΕΓΑΛΕΣ  ΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΝΕΜΕΑΣ 2020».

Ο Δήμαρχος και οι πολίτες της Νεμέας δε θα γίνουν αιχμάλωτοι κανενός επιχειρηματία και δε θα συρθούν πίσω από το άρμα κανενός.

Η ΝΕΜΕΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ.

Η Huawei πιστεύει ότι το ξεκλείδωμα δακτυλικών αποτυπωμάτων σε όλες τις οθόνες είναι το μέλλον

Previous article

Μπορεί μία μάσκα να μετατραπεί σε έργο τέχνης;

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.