ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Λίμνη Δόξα: H τεχνητή και η φυσική ομορφιά μαζί

0

Υπάρχουν κάποιες αποφάσεις που δεν πρέπει να τις σκέφτεσαι πολύ πριν τις πάρεις. Και η απόφαση να αφήσεις για λίγο τη ρουτίνα σου και να αποδράσεις από την Αθήνα είναι μία από αυτές. Το μόνο που χρειάζεται είναι καλή παρέα (εύκολο, αν σκεφτείς πόσοι φίλοι αναζητούν ευκαιρίες για κοντινές βόλτες) και το αυτοκίνητό σου, που όπως πάντα είναι εκεί για να σου χαρίσει όμορφες ταξιδιωτικές στιγμές.  

  Ένα γέμισμα και οι δρόμοι ανοίγονται μπροστά σου -τα χιλιόμετρα δε σε απασχολούν- με κατεύθυνση τη Λίμνη Δόξα. Μια τοποθεσία κρυμμένη ανάμεσα στα βουνά της Κορινθίας και της Αχαΐας λες και οι ορεινοί όγκοι ορθώνονται για να προστατέψουν το ντελικάτο τοπίο. Ένα τοπίο μαγικό που βρίσκεται σε άμεση πρόσβαση από την πρωτεύουσα και θα σε γοητεύσει από την πρώτη στιγμή. Από την διαδρομή κιόλας, όλα σε προϊδεάζουν ότι έκανες την κατάλληλη επιλογή.  

Καθώς κατευθύνεσαι στην Εθνική οδό Αθηνών – Πατρών, θα στρίψεις για Στυμφαλία στο ύψος του Κιάτου και θα αφεθείς στον δρόμο. Αφού περάσεις από την ιστορική Στυμφαλία ακολουθείς τον ανηφορικό δρόμο προς το χωριό Καστανιά – απαραίτητη στάση λίγο μετά για να απολαύσεις την πανοραμική θέα προς τη μεγάλη κοιλάδα του Φενεού – και συνεχίζεις μέσα από τα μικρά χωριά της περιοχής για να στρίψεις προς αρχαίο Φενεό. Μετά από μόλις ένα χιλιόμετρο θα δεις μπροστά σου την τεχνητή λίμνη Δόξα να ξεπροβάλλει ανάμεσα στις βουνοκορφές για να σε κάνει να νιώσεις πως βρίσκεσαι σε κάποιο αλπικό τοπίο.    

Η Ζήρεια με υψόμετρο 2374 μέτρα, ο Χελμός με υψόμετρο τα 2355 μέτρα και η Ντουρντουβάνα με υψόμετρο 2109 μέτρα αντανακλούν του πράσινους όγκους τους μέσα στα νερά και εικόνα είναι μαγική. Το εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου, μοιάζει να βρίσκεται μέσα στη λίμνη και πρέπει να παρατηρήσεις προσεκτικά για να δεις τη λεπτή λωρίδα γης που οδηγεί εκεί. Ψάχνοντας την ιστορία θα ανακαλύψεις πως παλιά στη θέση του Αγ. Φανουρίου βρισκόταν το μοναστήρι του Αγ. Γεωργίου που μεταφέρθηκε για να μην καταστραφεί από τις πλημμύρες.

Αξίζει να το επισκεφτείς για να θαυμάσεις από ψηλά την λίμνη, αλλά και να γευθείς το γλυκό τριαντάφυλλο που φτιάχνεται στη μονή. Ο δρόμος της επιστροφής από την Λίμνη Δόξα είναι γεμάτος με εικόνες γαλήνης, φυσικής ομορφιάς και ψυχικής ανάτασης καθώς οδηγείς με ασφάλεια.

admin

ΑΝΑΛΥΣΗ: Το γράφημα που εξηγεί γιατί αυξήθηκαν τα κρούσματα

Previous article

Αυτοκίνητο κατέληξε στο λιμάνι της Κορίνθου

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *