ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Συμφωνία Κομισιόν-AstraZeneca για 400 εκατ. δόσεις του εμβολίου

0

Την ολοκλήρωση της συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την προμήθεια έως 400 εκατ. δόσεων του εμβολίου AZD1222 κατά του νέου κορωνοϊού ανακοίνωσε η βρετανική εταιρεία AstraZeneca, τονίζοντας ότι αξιοποιήθηκε η υφιστάμενη συμφωνία με την «Ευρωπαϊκή Συμμαχία για Εμβόλια χωρίς Αποκλεισμούς», της οποία ηγούνται η Γερμανία, η Ιταλία, η Γαλλία και η Ολλανδία.

Η πρώτη συμφωνία της Κομισιόν για το εμβόλιο κατά του ιού θα εξασφαλίσει πρόσβαση όλων των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε αυτό, επιτρέποντας τους ακόμη να κατευθύνουν εκ νέου την προμήθεια δόσεων και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Η πρόσβαση των χωρών στο εμβόλιο θα γίνει με ισότιμο και αναλογικό τρόπο, χωρίς μάλιστα να υπάρξει κέρδος κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Το σχετικό χρονοδιάγραμμα τοποθετεί την παράδοση των πρώτων δόσεων στα τέλη του 2020, κάτι το οποίος είχε δηλώσει και ο Έλληνας υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης προ λίγων ημερών.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΑstraZeneca Πασκάλ Σοριό δήλωσε σχετικά: «Αυτή η πρώτη συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα εξασφαλίσει ότι εκατομμύρια Ευρωπαίοι θα αποκτήσουν πρόσβαση στο εμβόλιο AZD1222 αμέσως μετά την έγκριση του. Με την παραγωγή στην ευρωπαϊκή μας αλυσίδα εφοδιασμού να αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα, ελπίζουμε να καταστήσουμε το εμβόλιο ευρέως διαθέσιμο και γρήγορα, με τις πρώτες δόσεις να είναι προγραμματισμένο να παραδοθούν στα τέλη του 2020. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και κυρίως την επίτροπο Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων Στέλλα Κυριακίδου για την ταχεία ανταπόκριση τους στο να εξασφαλίσουν ότι οι Ευρωπαίοι θα μπορούν σύντομα να προστατευθούν με ένα εμβόλιο απέναντι στον φονικό ιό, δίνοντας τη δυνατότητα στην παγκόσμια κοινότητα και οικονομία να ανοικοδομηθεί».

Πηγή: Καθημερινή

8eCUgvCwsa

Συρμός του προαστιακού βγήκε από τις ράγες του, έξω από το Ξυλόκαστρο

Previous article

Ρωσία: Στο νοσοκομείο με δηλητηρίαση ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Αλ. Ναβάλνι

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.