ΞΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Απογειώνεται το Αερόστατο της Γνώσης από την Κόρινθο

0

Να, λοιπόν, που ήρθε ο καιρός το «Αερόστατο της Γνώσης» να σηκωθεί στον αέρα! Να πάρει μαζί του τα παιδιά σας και να τα ταξιδέψει σε νέους, όμορφους κόσμους, γεμάτους γνώσεις, αλλά και παιχνίδι. Μουσική και χορό. Πειράματα και διηγήματα. Ρομπότ και θεατρικά σκετς. Αλλά οι θέσεις για να γίνετε επιβάτες είναι περιορισμένες και τα «εισιτήρια» μπορείτε να τα κλείσετε για λίγες μέρες: από την Δευτέρα 24 Αυγούστου και μέχρι την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου.

Το «Αερόστατο της Γνώσης» δημιουργήθηκε από την ομάδα του έμπειρου Φροντιστηριακού Οργανισμού «Πρότυπη Παιδεία» και φιλοδοξεί να καλύψει τις ανάγκες της δημιουργικής απασχόλησης (Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης – ΚΔΑΠ) των μικρών παιδιών (πέντε έως 12 ετών).

Τι είναι, όμως, η δημιουργική απασχόληση; Τίποτα περισσότερο από μια προσπάθεια να υποστηριχτούν οι εργαζόμενοι γονείς που δεν θέλουν να «παρκάρουν» τα παιδιά τους, αλλά να υποστηρίξουν την πνευματική καλλιέργεια και την ψυχική ανάπτυξή τους με έναν σύγχρονο τρόπο.

Στο «Αερόστατο της Γνώσης» τα παιδιά θα γνωρίζουν τον κόσμο της τέχνης μαθαίνοντας χορούς, ακούγοντας μουσική, κάνοντας θεατρικά σκετς. Ή θα μυούνται στα μυστικά της επιστήμης κάνοντας πειράματα και συμμετέχοντας στις ομάδες ρομποτικής. θα υπάρχει ακόμα λέσχη ανάγνωσης και γενικότερα, οτιδήποτε θα μπορούσε να κάνει ένα παιδί να περνά όμορφα μερικές ώρες, όταν πια θα έχει …ξεμπερδέψει με τα μαθήματά του.

Η διαδικασία ξεκινά από την Δευτέρα 24 Αυγούστου (και μέχρι τις 2 Σεπτεμβρίου), οπότε και ξεκινά η διαδικασία εγγραφής. Τα αποτελέσματα για τους τελικούς δικαιούχους της επιδότησης από την ΕΕΤΑΑ (δικαιούχοι βάουτσερ) ανακοινώθηκαν και είναι διαθέσιμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση (ΕΔΩ).
Οι δικαιούχοι πρέπει να επισκεφτούν από τις 24/8 έως τις 2/9 το «Αερόστατο της Γνώσης» (Στεφάνου 71 στην Κόρινθο, δίπλα στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Κορίνθου) για να προχωρήσουν στην εγγραφή.

Προσοχή στις ημερομηνίες! Αν παρέλθει η καταληκτική ημερομηνία τότε ο δικαιούχος χάνει τουλάχιστον τον πρώτο μήνα των παροχών για τις οποίες χορηγείται η επιδότηση. Το «Αερόστατο της Γνώσης» είναι αδειοδοτημένη δομή (Αρ. Αδείας: 112677/21762 με ημερομηνία 3/6/2020) γεγονός που εξασφαλίζει ότι καμία μέρα δεν θα πάει χαμένη!

Σε ανακοίνωσή του το «Αερόστατο της Γνώσης» εφιστά την προσοχή στους δικαιούχους, που μπορεί να πέσουν θύματα παραπλανητικής πληροφόρησης. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση «με βάση τον νόμο καμία δραστηριότητα που επιδοτείται από το πρόγραμμα δεν μπορεί να διεξάγεται εκτός τις αδειοδοτημένης δομήςΑυτό σημαίνει ότι όσοι παραπλανητικά υπόσχονται δωρεάν αθλητικές δραστηριότητες (προπονήσεις σε ομάδες βόλεϊ ή μπάσκετ ή σε άλλους συλλόγους) δεν μπορούν να παρέχουν αυτές τις υπηρεσίες κι αν  επιχειρήσουν κάτι αντίστοιχο ο δικαιούχος του βάουτσερ θα χάσει την επιδότηση και τα χρήματα θα πρέπει να επιστραφούν (σχετική διάταξη σελίδα 27: ΕΔΩ).

Ειδικότερα, στο ΑΕΡΟΣΤΑΤΟ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ τα παιδια θα αξιοποιήσουν δημιουργικά κάθε στιγμή με ένα πλήθος δραστηριοτήτων:

 • ρομποτική
 • λέσχη ανάγνωσης
 •  γυμναστική
 • χορό
 • υπολογιστές
 • μελέτη
 • πειράματα
 • μαγειρέματα
 • επιτραπέζια
 • σκάκι
 • προβολές
 • θεατρικό παιχνίδι

«Επικοινωνήστε επομένως άμεσα μαζί μας κάθε μέρα 9.30 με 1 το πρωί και 6 με 9 το απόγευμα για την εγγραφή σας ή κλείστε ραντεβού στα τηλέφωνα 6977811341, 2741025651 και στο e-mail: aerostato.edu@gmail.com, ή στην σελίδα στο fb: https://www.facebook.com/kdap.aerost.1», καταλήγει η ανακοίνωση.

Έρχονται αλλαγές στο Facebook από τον Σεπτέμβριο

Previous article

Διαμαρτυρία των εργαζομένων στα δημόσια ΙΕΚ της χώρας

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *