Περιφερεια

3+1 θέματα στην ατζέντα της σημερινής συνάντησης Ταγαρά-Νίκα

0

Το ζήτημα της αποκατάστασης των χωματερών μπαίνει σε προτεραιότητα για τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα. Προς τούτο, σήμερα το μεσημέρι, επίκειται συνάντηση του κ. Νίκα με τον αρμόδιο υφυπουργό Περιβάλλοντος Νίκο Ταγαρά και κύριο θέμα τον προγραμματισμό της αποκατάστασης των χωματερών που υφίστανται στην Περιφέρεια, είτε πρόκειται για νέες, είτε για αποκατεστημένες ορισμένες εκ των οποίων συνεχίζουν να χρησιμοποιούνται.

Στην ατζέντα της συνάντησης θα τεθούν ωστόσο και άλλα θέματα που αφορούν τόσο την Κορινθία, όσο και την υπόλοιπη περιφέρεια. Ειδικότερα αναμένεται να συζητηθούν οι αρνητικές εξελίξεις στο ζήτημα της μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων (ΣΔΙΤ ΤΕΡΝΑ) που πρόκειται να κατασκευαστεί στην Πελοπόννησο. Όπως είναι γνωστό ο σχετικός φάκελλος χρηματοδότησης του έργου έχει αποσυρθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προκειμένου να επιστρέψει με τις “διορθώσεις”, που υπέδειξε η Κομισιόν. Ωστόσο, φαίνεται πως τα πράγματα δεν είναι και τόσο απλά, αφού οι “διορθώσεις” δεν είναι τυπικής σημασίας, αλλά ουσιαστικής. Όσο κι αν η πλευρά της Περιφέρειας μιλά για δυσκολίες που θα ξεπεραστούν φαίνεται πως το έργο, στην καλύτερη περίπτωση, θα καθυστερήσει κι άλλο. έτσι, θα υπάρξει προσπάθεια από την πλευρά της περιφέρειας να βρεθεί συντονισμός και κοινός βηματισμός με την κυβέρνηση, ώστε οι δυσκολίες αυτές να ξεπεραστούν.

Το δεύτερο θέμα αφορά την αποκατάσταση των καταστροφών που προκάλεσαν σε δημόσιες υποδομές, σε ιδιωτικές περιουσίες, αλλά και ευρύτερα στο περιβάλλον οι μεγάλες πυρκαγιές που έπληξαν την Περιφέρεια Πελοποννήσου σε Κορινθία και Λακωνία. Ήδη για την Κορινθία το πόρισμα έχει εκδοθεί, ενώ το ίδιο αναμένεται να γίνει και για την Λακωνία το επόμενο διάστημα. Προτεραιότητα για την Περιφέρεια αποτελούν τα άμεσα έργα υποδομής, ώστε να προλάβουμε τις πλημμύρες του χειμώνα.

Τέλος το τρίτο θέμα στην ατζέντα είναι η ενημέρωση του κ. Ταγαρά για το σχέδιο αξιοποίησης της γραμμής Κόρινθος-Δερβένι και η μετατροπή του σε περιβαλλοντικό πάρκο.

Αμυντικός της χρονιάς στο ΝΒΑ ο Giannis

Previous article

Παραμένουν αντιπεριφερειάρχες Κόρκα και Βυτινιώτης

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.