ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Τοπικό ημερολόγιο, 4 Σεπτεμβρίου 2020

0

Δύο φωτιές κυριάρχησαν στην χτεσινή και σημερινή επικαιρότητα της Κορινθίας. Η πρώτη ξέσπασε χτες στην περιοχή της Τραγάνας στο Κιάτο, σε έναν οικισμό όπου διαβιούν Ρομά. Η φωτιά δεν είχε μεγάλη ένταση και κατασβέστηκε γρήγορα, ωστόσο το τοξικό νέφος που δημιούργησε -καθώς έκαψε, πλαστικά, λάστιχα και σκουπίδια- ταλαιπώρησε τους κατοίκους για όλη τη νύχτα και τους κράτησε σπίτι με κλειστά παράθυρα, ένα από τα πιο ζεστά βράδια του καλοκαιριού. Η δεύτερη φωτιά ξέσπασε πάλι νύχτα, στην Σολυγεία, μέσα στην καρδιά του δάσους και πρόκειται προφανώς περί εμπρησμού. Είναι η τέταρτη φορά φέτος, που η Ανατολική Κορινθία μπαίνει στο στόχαστρο των εμπρηστών αν συνυπολογίσει κανείς πως στην περιοχή των Κεχρεών και του Γαλατακίου μπήκε φέτος τρεις φορές φωτιά, που ξεκίνησε από το ίδιο σημείο. Αυτή την ώρα η φωτιά καίει, ωστόσο θεωρείται πιθανό ότι θα τεθεί σύντομα υπό έλεγχο χάρη στην παρέμβαση των εναέριων πυροσβεστικών μέσων.

ΣΤΑΘΕΡΑ ΣΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΕΟΔΥ Η ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Ένα νέο κρούσμα κορονοϊού καταγράφηκε χτες στην Κορινθία, η οποία μένει σταθερά στον κατάλογο του ΕΟΔΥ, σχεδόν κάθε μέρα. Συνολικά τις τρεις τελευταίες ημέρες έχουν καταγραφεί δέκα κρούσματα, τα περισσότερα των οποίων σχετίζονται με διεπαφές ενός κρούσματος με άλλους ανθρώπους.

ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ

17 νέες ψηφιακές υπηρεσίες εξυπηρέτησης του δημότη ανακοίνωσε ο δήμος Κορινθίων. Οι νέες υπηρεσίες θα μπορούν να υλοποιούνται από την οθόνη του υπολογιστή κάθε πολίτη και θα περιορίσουν την άμεση επαφή με τις υπηρεσίες του δήμου. Οι συγκεκριμένες υπηρεσίες είναι επιπλέον των ήδη υφιστάμενων και πραγματοποιούνται μέσω της ηλεκτρονικής του πλατφόρμας «e-Υπηρεσίες» η οποία βρίσκεται εντός της επίσημης ιστοσελίδας του δήμου.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ

Ο Σύλλογος Εθελοντών Πυροπροστασίας Δασών Λουτρακίου – Περαχώρας ύστερα από πρωτοβουλία των μελών του και απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου ανέλαβε την σχεδίαση και υλοποίηση εγκατάστασης τεσσάρων ειδικών πινακίδων ενημέρωσης πολιτών σε κομβικά σημεία του Λουτρακίου και της Περαχώρας. Οι πινακίδες αυτές ενημερώνουν τους πολίτες με απόλυτα κατανοητό τρόπο για τον καθημερινό βαθμό επικινδυνότητας δασικής πυρκαγιάς κατά την περίοδο του καλοκαιριού. Ο βαθμός επικινδυνότητας που αναγράφεται στις πινακίδες αφορά την τρέχουσα ημέρα και ενημερώνεται βάσει των δελτίων επικινδυνότητας που εκδίδει καθημερινά η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.   

ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΝΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΧΡΟΝΟ

Αναβλήθηκε, λόγω της πυρκαγιάς, η προγραμματισμένη για σήμερα συνέντευξη Τύπου του δημάρχου Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλου, με θέμα τον απολογισμό των πρώτων 365 ημερών της θητείας του. Η συνέντευξη πιθανότατα θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΣΤΟ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΑΔΑ

Σήμερα στις 12 το μεσημέρι είναι προγραμματισμένη η συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Χιλιομοδίου που έχει ως θέμα το αίτημα να απομακρυνθεί ο Χώρος Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (ΧΑΔΑ) που υπάρχει εκεί. Πρόκειται για μία εξαιρετικά σημαντική συνεδρίαση, καθώς από την απόφαση που θα ληφθεί και τις ενέργειες που θα προκαλέσει θα εξαρτηθεί το μέλλον της καθαριότητας σε όλο τον δήμο Κορινθίων.

Σοφικό: Υπό έλεγχο αναμένεται να τεθεί η φωτιά τις επόμενες ώρες

Previous article

Τραγωδία στις Ένοπλες Δυνάμεις: Νεκρός αλεξιπτωτιστής που παρασύρθηκε από ανέμους

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *