ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μεγάλη φωτιά στο Σοφικό – Εκκενώθηκαν τρεις οικισμοί – Πνέουν ισχυροί άνεμοι

0

Μαίνεται ακόμα η φωτιά που ξέσπασε στις 4 τα ξημερώματα σε δασική έκταση στον Άγιο Βλάσση Σοφικού, από άγνωστη προς το παρόν αιτία. Οι άνεμοι που πνέουν είναι ισχυροί και η φωτιά κινείται γρήγορα και καίει σε μέτωπο 4-5 χιλιομέτρων. Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, με 43 πυροσβέστες, με 15 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, οι οποίες με το πρώτο φως της μέρας ενισχύθηκαν. Πλέον στο σημείο επιχειρούν 88 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 23 οχήματα, 3 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα, ενώ συνδράμουν και εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλο η φωτιά ξέσπασε τα ξημερώματα 200 μέτρα από τα τελευταία σπίτια στον οικισμό Βαθύ. Άφησε μάλιστα ανοιχτό το ενδεχόμενο να πρόκειται για εμπρησμό.

H περιοχή όπου ξέσπασε η φωτιά

Σύμφωνα με τον ίδιο εκκενώνονται οι οικισμοί Ήλιος, Ελβετικά και Κόρφος και το μοναστήρι της Αγίας Μαρίνας. Οι κάτοικοι είναι αρκετοί αλλά περισσότεροι είναι παραθεριστές, με τον Βασίλη Νανόπουλου να κάνει λόγο για περίπου 2.000 άτομα. Στον Κόρφο οι κάτοικοι έχουν κατέβει στην παραλία.


Τοξικό νέφος στο ανατολικό Κιάτο από φωτιά σε παράνομο οικισμό Ρομά

Previous article

Σοφικό: Υπό έλεγχο αναμένεται να τεθεί η φωτιά τις επόμενες ώρες

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.