Life

5 Σεπτεμβρίου 1997: Όταν ο Σάμαρανκ είπε: “Athens”!

0

Έχουν περάσει 22 χρόνια από τις 5 Σεπτεμβρίου 1997. Την ημέρα που στην έδρα της ΔΟΕ στη Λωζάνη ο Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ είπε τη μαγική λέξη. «Athens». H Ελλάδα έχοντας χάσει τη διοργάνωση των επετειακών αγώνων του 1996 κατάφερε να φέρει και πάλι του αγώνες στη χώρα για πρώτη φορά από την αναβιώσή τους το 1896.

Αντίπαλοι της Αθήνας το Κέιπ Τάουν -με τις… ευλογίες του Νέλσον Μαντέλα-, το Μπουένος Άιρες, η Ρώμη -με υποστηρικτή τον Λουτσιάνο Παβαρότι-, το Σαν Χουάν και η Στοκχόλμη. Η Αθήνα επελέγη ως οικοδέσποινα πόλη το 1997, στην 106η Σύνοδο της ΔΟΕ έχοντας βασίσει την υποψηφιότητά της κατά σημαντικό βαθμό στην ολυμπιακή ιστορία. Στον… τελικό η ελληνική πρωτεύουσα επικράτησε της Ρώμης με με 66 ψήφους έναντι 41.

Στις φωτογραφίες της εποχής βλέπουμε την πρόεδρο της επιτροπής διεκδίκησης Ολυμπιακών Αγώνων «Αθήνα 2004» Γιάννα Αγγελοπούλου να πανηγυρίζει μεταξύ άλλων με τον Δήμαρχο Αθηναίων Δημήτρη Αβραμόπουλο, τον τότε αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Παπανδρέου και τον Γιάννη Σγουρό, μέλος, τότε, της επιτροπής διεκδίκησης ως γ.γ. Αθλητισμού. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες επέστρεψαν στο σπίτι τους ωστόσο ακόμα και τώρα 16 χρόνια αργότερα κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα αν τελικά έπρεπε να διοργανωθούν από την Ελλάδα.

5 Σεπτεμβρίου 1997
5 Σεπτεμβρίου 1997

Υποχρεωτικό το σύστημα ανίχνευσης αλκοόλ στα καινούρια οχήματα της ΕΕ από το 2022.

Previous article

Ανακοίνωση του δήμου Κορινθίων για την φωτιά στο Σοφικό

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.

More in Life