ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Απο δυο Κορινθιακές εταιρείες “Δένονται” ηλεκτρικά Κρήτη-Πελοπόννησος μέχρι το τέλος του 2020

1

Η Ελληνικά Καλώδια και η Fulgor δύο Κορινθιακές εταιρείες θα πραγματοποιήσουν την πόντιση του καλωδίου για την υποβρύχια διασύνδεση Πελοποννήσου – Κρήτης από τον ΑΔΜΗΕ, μήκους 135 χιλιομέτρων μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Ένα έργο κρίσιμο για την ελάφρυνση των καταναλωτών από το βάρος των χρεώσεων ΥΚΩ, όπως και για την αξιοποίηση του δυναμικού ΑΠΕ αποτελεί η “μικρή διασύνδεση” Πελοποννήσου- Κρήτης. Έργο δύσκολο, καθώς τα νερά είναι βαθιά, αφορά το μεγαλύτερο σε μήκος project διεθνώς με εναλλασσόμενο ρεύμα, γι’ αυτό και η πόντιση θα διαρκέσει περίπου δύο μήνες, όπως υπογραμμίζουν πηγές του ΑΔΜΗΕ.

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες, λοιπόν, με την ακριβή ημερομηνία να σχετίζεται και με τις καιρικές συνθήκες, θα πραγματοποιηθεί η πόντιση του καλωδίου για την “μικρή διασύνδεση” Πελοποννήσου-Κρήτης από τον ΑΔΜΗΕ, μήκους 135 χιλιομέτρων.

Η πρώτη θαλάσσια διασύνδεση της Κρήτης με την ηπειρωτική χώρα αποτελεί τη μεγαλύτερη σε μήκος καλωδιακή διασύνδεση εναλλασσόμενου ρεύματος παγκοσμίως. Η πόντιση των υποβρυχίων καλωδίων πραγματοποιείται σε βάθος 1.000 μέτρων, γεγονός που καθιστά το έργο, τη βαθύτερη υποβρύχια καλωδιακή διασύνδεση υψηλής τάσης με τριπολικό καλώδιο τεχνολογίας μόνωσης XLPE στον κόσμο. 

Σημαντικές καινοτομίες έχουν ενσωματωθεί στον σχεδιασμό του, όπως το γεγονός ότι θα είναι ελαφρύτερο αλλά και ισχυρότερο, ενώ για την πόντισή του, έχουν αναπτυχθεί βελτιωμένες τεχνικές ειδικά για τις ανάγκες του έργου. 

admin

Καταγγελία του Συλλόγου Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία Ν.Κορινθίας προς την Διοίκηση του Νοσοκομείου

Previous article

Οι πιο ενδιαφέρουσες επισημάνσεις των αντιδημάρχων στον απολογισμό

Next article

You may also like

1 Comment

  1. […] Απο δυο Κορινθιακές εταιρείες “Δένονται” ηλεκτρικά Κ… Άγιοι Θεόδωροι Καιρός 2741062695 omospondia007@gmail.com Created by George Koufalakos […]

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *