ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΟΣΜΟΥ

Ιταλία: Πρόστιμο 1.000 ευρώ σε τουρίστα που πήρε μαζί του 2 κιλά άμμου της Σαρδηνίας

0

Πρόστιμο 1.000 ευρώ επέβαλαν οι αρχές στην Ιταλία σε Γάλλο τουρίστα που προσπάθησε να πάρει μαζί του ένα μπουκάλι γεμάτο με την περίφημη άμμο της Σαρδηνίας.

Η χαρακτηριστική, πολύχρωμη άμμος στο ιταλικό νησί έχει γίνει αντικείμενο λατρείας από τους τουρίστες που επανειλημμένα προσπαθούν να πάρουν ποσότητα από τους μεγάλους κόκκους της για σουβενίρ. Ετσι οι αρχές στη Σαρδηνία έχουν εδώ και τρία χρόνια απαγορεύσει την απομάκρυνση της άμμου από τις παραλίες του νησιού επί ποινή προστίμου από 500 έως 3.000 ευρώ, αναλόγως την ποσότητα που αφαιρείται. Σε ακραίες περιπτώσεις προβλέπεται και ποινή φυλάκισης.

Ενας Γάλλος επισκέπτης στη Σαρδηνία που προσπάθησε την 1η Σεπτεμβρίου να επιστρέψει στην πατρίδα του με ένα μπουκάλι γεμάτο ροζ και λευκούς κόκκους άμμου βάρους δύο κιλών συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Κάλιαρι. Το μπουκάλι με την άμμο βρίσκεται πλέον στις αποθήκες τοπικού ασρτυνομικού τμήματος.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας στη Σαρδηνία ανέφερε ότι πέρυσι ένα ζευγάρι Γάλλων προσπάθησε να πάρει μαζί του φεύγοντας από τη Σαρδηνία 40 κιλά άμμου.

«Πέρυσι επίσης εντοπίσαμε και ιστοσελίδα η οποία πωλούσε την άμμο μας ως σουβενίρ, έχει καταστεί γνωστό φαινόμενο πλέον,» πρόσθεσε.

Με πληροφορίες από CNN, Daily Mirror

8eCUgvCwsa

Διπλό φρένο στην Κεραμέως από την Αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων

Previous article

Πώς τίμησαν τον αδικοχαμένο αλεξιπτωτιστή ο διοικητής, οι συνάδελφοι και αδερφός του (pics)

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.