ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Μόρια: Μετανάστες και κάτοικοι θέλουν να κλείσει το ΚΥΤ, η κυβέρνηση επιμένει

0

Καζάνι που βράζει είναι η Λέσβος μετά την πυρκαγιές που ξέσπασαν στο ΚΥΤ της Μόριας και κατέστρεψαν ένα τμήμα από τους χώρους φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων.

Από χθες στο νησί επικρατεί αναταραχή, καθώς από τη μία πλευρά οι πρόσφυγες και οι μετανάστες σκόρπισαν περιμετρικά του ΚΥΤ της Μόριας, βρίσκοντας πρόχειρο καταφύγιο στους δρόμους, και από την άλλη πλευρά κάτοικοι της Λέσβου στήνουν μπλόκα και δεν επιτρέπουν στις μπουλντόζες και τα φορτηγά να μεταβούν στη δομή προκειμένου να ξαναστήσουν τη δομή.

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση αναζητά προσωρινή και ασφαλή λύση για τη φιλοξενία των μεταναστών, ωστόσο όπως φαίνεται τα εμπόδια είναι πολλά, αφού η τοπική κοινωνία έχει ξεσηκωθεί και ζητάει την απομάκρυνση του συνόλου των μεταναστών από τη Λέσβο, ενώ και οι ίδιοι οι μετανάστες φαίνεται ότι επιδιώκουν την μετεγκατάστασή τους από το νησί.

Μπλόκα από κατοίκους στη Μόρια
Κάτοικοι της Μόριας μαζί με κατοίκους όμορων κοινοτήτων έκλεισαν σήμερα το πρωί τον δρόμο που οδηγεί στο ΚΥΤ, προκειμένου να εμποδίσουν τα μηχανήματα να φτάσουν στη δομή φιλοξενίας για τις απαραίτητες εργασίες μετά την καταστροφική πυρκαγιά τα ξημερώματα της Τετάρτης. Οι εργασίες προγραμματίστηκαν προκειμένου να φιλοξενηθούν εκ νέου -αυτή τη φορά σε σκηνές και άλλα πρόχειρα καταλύματα- οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που διέμεναν στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης. Ο δρόμος προς τη δομή έκλεισε με οδοφράγματα, αυτοκίνητα και από τη φυσική παρουσία των κατοίκων. Παρών ήταν και ο δήμαρχος Μυτιλήνης, Στρατής Κύτελης.

Το πλήθος στο δρόμου που οδηγεί στο ΚΥΤ
Το μπλόκο των κατοίκων στη Μόρια

Πρόσφυγες και μετανάστες στον δρόμο μετά τη φωτιά στο ΚΥΤ
Την ίδια στιγμή η εικόνα στη Μόρια σήμερα θύμιζε έναν υπαίθριο καταυλισμό. Σε δρόμους, χωράφια, ακόμα και σε νεκροταφεία πέρασαν τη νύχτα χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που έμειναν άστεγοι μετά την πυρκαγιά που κατέκαψε το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας, στη Λέσβο. Μάλιστα, οι εικόνες που ήρθαν νωρίς σήμερα το πρωί στη δημοσιότητα, με άτομα κάθε ηλικίας να έχουν στρώσει στον δρόμο κουβέρτες και ό,τι άλλο βρήκαν προκειμένου να κοιμηθούν, προκαλούν θλίψη.

Όπως προαναφέρθηκε, μερικοί βρήκαν καταφύγιο ακόμα και σε νεκροταφείο της Λέσβου, την ώρα που το κλίμα στο νησί παραμένει εκρηκτικό μετά και τα νέα πύρινα μέτωπα στο ΚΥΤ που ξέσπασαν χθες βράδυ, τα οποία προκάλεσαν σοβαρές υλικές ζημιές σε εγκαταστάσεις της δομής που δεν είχαν υποστεί καταστροφές.


Δημήτρης Βασιλείου: Καμία συζήτηση με την Κλαμπ Οτέλ α.ε πριν την εξόφληση των χρεών της κοινοπραξίας

Previous article

Θέσεις εργασίας στην Motor Oil

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.