ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

NASA : Αγόρασε λογισμικό του Πανεπιστημίου Θράκης για τις διαστημικές πτήσεις της

0

Αγοράστηκε από τη NASA και χρησιμοποιείται σε διαστημικές πτήσεις το Akiδα, κατασκευασμένο με ευφυές λογισμικό που αναπτύχθηκε στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

Το νευρομορφικό τσιπάκι Akiδa που κατασκευάστηκε από την Brainchip Holdings USA, με την σημαντική συνεισφορά του Εργαστηρίου Μαθηματικών και Πληροφορικής του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Δ.Π.Θ., όπου αναπτύχθηκε το ευφυές λογισμικό του καθηγητή Λάζαρου Ηλιάδη και του μεταδιδακτορικού ερευνητή Δρ. Κωνσταντίνος Δεμερτζής αγοράστηκε και χρησιμοποιείται από την NASA σε διαστημικές πτήσεις.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα συνεργασίας της Brainchip με την εταιρεία VORAGO και με την NASA για τον έλεγχο των διαστημικών πτήσεων με το τσιπ Akiδa. Το Εργαστήριο Μαθηματικών και Πληροφορικής του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Δ.Π.Θ. έχει συμβάλλει στην προσπάθεια ανάπτυξης του νευρομορφικού τσιπ Akiδa που χρησιμοποιείται πλέον στον έλεγχο των διαστημικών πτήσεων, προσφέροντας το απαιτούμενο λογισμικό ασφάλειας!

Σύμφωνα με την Brainchip Holdings:

“Ο νευρομορφικός επεξεργαστής Akida είναι κατάλληλος για εφαρμογές διαστημικής πτήσης και αεροδιαστημικής.  Η συσκευή είναι ένας πλήρης επεξεργαστής νευρώνων και δεν απαιτεί εξωτερική Κεντρική Μονάδα Επεξεργασίας (CPU), μνήμη ή επιταχυντή Βαθειάς Μάθησης”. 

Πηγή: Foititikanea.gr

admin

«Η αποστολή του αιώνα»: παγκόσμιο σχέδιο για τη μεταφορά του εμβολίου με 8.000 αεροπλάνα

Previous article

Κυριαζής: “Από εδώ και πέρα θα τηρείται απαρέγκλιτα ο κανονισμός του Δημοτικού Συμβουλίου”

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *