ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Το Ghost 4 της Anduril: Ένα νέο στρατιωτικό drone με τεχνητή νοημοσύνη

0

Σχεδιασμένο και κατασκευασμένο στις Ηνωμένες Πολιτείες για να καλύψει τις μοναδικές ανάγκες του στρατού, το Ghost 4 είναι το νεότερο προϊόν της Anduril στον τομέα αμυντικών τεχνολογικών λύσεων. Το Ghost παρέχει δυνατότητες ευφυΐας, παρακολούθησης και αναγνώρισης σε πραγματικό χρόνο, δημιουργώντας μια κοινή εικόνα λειτουργίας που επιτρέπει στους στρατιώτες να κτελούν επιχειρήσεις παρακολούθησης και όχι μόνο.

Το Ghost έχει μήκος δύο μέτρων και μπορεί να μεταφερθεί εύκολα μέσα στη βαλίτσα του ή σε στρατιωτικό σάκο. Είναι αδιάβροχο και ανθεκτικό σε άμμο, λάσπη και αλάτι για να απονηώνεται και να προσνηώνεται σε πλοία. Μπορεί να μεταφέρει πακέτα των 15 κιλών και μπορεί να εξοπλιστεί με διαφόρων ειδών αισθητήρες, κάμερες ή και μέσα ηλεκτρονικού πολέμου, ανάλογα με τις απαιτήσεις της επιχείρησης. Ο προηγμένος ηλεκτροκινητήρας παρέχει περισσότερα από 100 λεπτά πτήσης με πλήρες ωφέλιμο φορτίο αποστολής και με σχεδόν αθόρυβη ακουστική υπογραφή.

Μπορεί να ελεγχθεί από απομακρυσμένο χειριστή ή να πετάξει αυτόνομα. Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να εντοπίσει και να παρακολουθήσει ανθρώπους, πυραύλους και οχήματα, ενώ ένα Ghost 4 μπορεί να συνδεθεί με ένα άλλο για να προσφέρουν δεδομένα στο Lattice, το επιχειρησιακό πρόγραμμα παρακολούθησης της Anduril. Ένα σμήνος από Ghost 4 μπορεί να πετάξει μάλιστα χωρίς να εκπέμπει καθόλου ραδιοκύματα παρακολουθώντας μία τοποθεσία, αποφεύγοντας τον εντοπισμό και να παραδόσει τα δεδομένα όταν επιστρέψει στη βάση του. Επιπλέον, αν το ένα drone δεν μπορεί να επικοινωνήσει με τη βάση λόγω παρεμβολών, θα προσπαθήσει να μεταφέρει τα δεδομένα σε ένα κοντινό drone για να επιχειρήσει εκείνο να τα στείλει.

8eCUgvCwsa

14 Σεπτεμβρίου: Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

Previous article

19 χρόνια από τον θάνατο του Στέλιου Καζαντζίδη

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.