ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Χριστούγεννα στα Περιβολάκια…

0

Λίγο πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων αναμένεται ότι θα παραδοθεί η πλατεία στα περιβολάκια, αν δεν υπάρξουν άλλες εκπλήξεις. Οι εργασίες από τα συνεργεία προχωράνε τις τελευταίες εβδομάδες και αυτές τις μέρες στρώνεται το βορειοδυτικό τμήμα, στην οδό Κύπρου. Εννοείται ότι αυτό που θα παραδοθεί θα είναι μόνο το τμήμα της κεντρικής πλατείας, χωρίς το τουριστικό περίπτερο και χωρίς την ανάπλαση των γύρω δρόμων (Ερμού, Κύπρου, Εθνικής Αντίστασης) και των πεζοδρομίων. Αυτά αναμένεται να ολοκληρωθούν σε επόμενες φάσεις.  

Έχοντας ωστόσο αποκαλυφθεί το 70% της πλατείας μένει να αναρωτηθούμε: είναι τελικά τραγική η κεντρική πλατεία της Κορίνθου; Είναι άσχημα τα Περιβολάκια; Χρειάζονταν περισσότερο πράσινο ή είναι αρκετό όσο έχουν;  

Καθώς περπατούσαμε σήμερα στο κέντρο της πόλης, ξεφύγαμε της προσοχής του εργοδηγού και μπήκαμε για λίγα λεπτά στο δυτικό, ολοκληρωμένο τμήμα της πλατείας (προς την οδό Αδειμάντου). Και, ναι, η πρώτη διαπίστωση είναι πως η πλατεία ήθελε περισσότερο πράσινο. Θα μπορούσαν να είχαν αφαιρεθεί 20-30 πλάκες και να έχουν φυτευτεί ακόμα 10-15 δέντρα. Αλλά, τελικά, η συνολική εικόνα αυτή την στιγμή, έστω και με το έργο μισοτελειωμένο, δεν είναι όσο αρνητική την περιγράφαμε κατά τη διάρκεια των εργασιών.

Αυτό που οπωσδήποτε χρειάζεται να δει η δημοτική αρχή και ο εργολάβος είναι η παιδική χαρά. Μια πολύ όμορφη παιδική χαρά με καινούργια παιχνίδια, η οποία όμως καθίσταται άχρηστη επειδή σε αυτήν μπορεί να φέρει τα παιδιά του μόνο όταν έχει συννεφιά και δεν βρέχει. Δεν υπάρχει πουθενά σκιά, δεν υπάρχουν δέντρα τριγύρω, δεν υπάρχει στέγαστρο για να προστατεύει από τη βροχή και τον ήλιο.

Μάχη Θερμοπυλών: Η ιστορική αλήθεια για τον ατσάλινο στρατό δίπλα στον Λεωνίδα που δεν μάθαμε ποτέ στο σχολείο

Previous article

Με ελλείψεις καθαριστριών ξεκίνησαν τα σχολεία στην Κόρινθο

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.