ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Με ελλείψεις καθαριστριών ξεκίνησαν τα σχολεία στην Κόρινθο

0

Σοβαρό πρόβλημα με τις ελλείψεις στον διορισμό καθαριστριών των σχολείων υπάρχει σε όλη την επικράτεια του δήμου Κορινθίων. Αυτό προκύπτει από τις δηλώσεις του αντιδημάρχου Παιδείας στον δήμο Κορινθίων Βαγγέλη Παπαϊωάννου, στον τηλεοπτικό σταθμό ΝΕΤ. Τις τελευταίες ημέρες έγινε ένας αγώνας δρόμου, καθώς ο διαγωνισμός προσλήψεων καθαριστριών από το υπουργείο Εσωτερικών ολοκληρώθηκε μόλις την περασμένη Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου και ενώ τα σχολεία άνοιγαν στις 14. Μάλιστα, για να προλάβουν να είναι έτοιμα τα σχολεία χρειάστηκε να «βάλουν πλάτη» γονείς και εκπαιδευτικοί.

Αυτή την στιγμή ο δήμος Κορινθίων έχει 25 μόνιμες καθαρίστριες, στις οποίες κάθε χρόνο προστίθενται και οι έκτακτες. Ο κ. Παπαϊωάννου πολύ έγκαιρα με έγγραφό τους ζήτησε από την κυβέρνηση την πρόσληψη 65 επιπλέον καθαριστριών (με σύμβαση), ενώ όταν έγινε γνωστό ότι η Κόρινθος θα φιλοξενήσει και την ΔΥΕΠ, στα δύο σχολεία (8ο δημοτικό και 2ο Γυμνάσιο), με δεύτερο έγγραφο, ζήτησε να προσληφθούν άλλες 5 (σύνολο 70). Τελικά, το υπουργείο Εσωτερικών από τις 70 που ζητούσε ο δήμος έστειλε 41, την ίδια ώρα που έξι (από τις μόνιμες) έχουν υποβάλλει αιτήσεις συνταξιοδότησης και δύο (από τις νεοπροσλαμβανόμενες) παραιτήθηκαν την Παρασκευή! Για να μην σας μπερδεύουμε ο δήμος ζήτησε συνολικά μία δύναμη 95 καθαριστριών και αυτή την στιγμή βρίσκεται με 64! Όλα αυτά δε, ενώ φέτος υπάρχουν αυξημένα πρωτόκολλα υγιεινής, καθαριότητας και ασφάλειας λόγω του COVID.   

Πλέον η δημοτική αρχή σε συνεργασία με την Οικονομική Υπηρεσία καλείται να βρει σε πρώτη φάση μια πρόχειρη λύση στο πρόβλημα που φαίνεται να δημιουργείται, ενώ ταυτόχρονα θα ενταθούν οι πιέσεις και προς την κυβέρνηση που έχει το μαχαίρι και το πεπόνι.

Κατά τα άλλα ο κ. Παπαϊωάννου υποστήριξε πως σε όλα τα σχολεία του δήμου Κορινθίων έφτασαν στην ώρα τους τα αντισηπτικά και οι μάσκες, για τις οποίες, όμως επιβεβαίωσε ότι και στην Κόρινθο παρουσιάστηκε το πρόβλημα με τις υπερμεγέθεις μάσκες.

Χριστούγεννα στα Περιβολάκια…

Previous article

Το άγνωστο νησί των βρικολάκων στην Κορινθία και η ιστορία πίσω από την ονομασία του

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *