ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΟΣΜΟΥ

Γαλλικό κατασκοπευτικό στη Μαύρη Θάλασσα

0

Ραγδαίες εξελίξεις θα έχουμε στο μέτωπο της Τουρκίας, καθώς όπως έγινε γνωστό από γαλλικά ΜΜΕ, το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθούν αεροπορικές ασκήσεις γαλλικών και ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών στο Αιγαίο.

Σύμφωνα με το air-cosmos.com, σχεδιάζονται δύο ασκήσεις εναέριου ανεφοδιασμού (σαν και αυτές που υλοποιεί η ελληνική ΠΑ με την USAF) με τη συμμετοχή γαλλικού αεροσκάφους εναερίου ανεφοδιασμού KC-135 πάνω από το Αιγαίο.

Δεν είναι γνωστό και επιβεβαιωμένο αν το γαλλικό αεροσκάφος εναερίου ανεφοδιασμού θα συνοδεύεται από γαλλικά Rafale, εκτός από τα ελληνικά MIRAGE 2000-5, αλλά πιθανότατα αυτό είναι και το λογικό σενάριο.

Την ίδια ώρα, το Παρίσι έχει στείλει εδώ και μερικές ημέρες κατασκοπευτικό πλοίο του γαλλικού ΠΝ στην Μαύρη Θάλασσα, το οποίο απέπλευσε από τη ναυτική βάση της Τουλόν.

Η αποστολή πληροφοριών του πλοίου αυτού στη Μαύρη Θάλασσα, η οποία θα διαρκέσει περισσότερο από ένα μήνα, δεν είναι μόνο κρίσιμη αλλά και ιδιαίτερα ευαίσθητη λόγω των προκλήσεων στην περιοχή.

Τέλος, αυτή η επιχείρηση συλλογής πληροφοριών θα αποτελούσε επίσης μέσο ενίσχυσης της διπλωματικής πίεσης που ασκεί το Παρίσι στην Άγκυρα, τονίζουν οι Γάλλοι.

Πηγή: newsbomb.gr

8eCUgvCwsa

ΔΙΩΡΥΓΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

Previous article

Έτος της θαλάσσιας χελώνας το 2020 – Ρεκόρ φωλιών στην Ελλάδα

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.