ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Συναγερμός από Μητσοτάκη και Τσιόδρα – Νέα μέτρα στην Αττική

0

Νέα αυστηρά μέτρα για τον κορωνοϊό αποφασίζει ο πρωθυπουργός για την Αττική, που θα αφορούν εκδηλώσεις και συναθροίσεις.

Με την Αττική να είναι καθημερινά στο «κόκκινο» εξαιτίας των συνεχόμενων νέων κρουσμάτων κορωνοϊού, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη σημερινή σύσκεψη δήλωσε αποφασισμένος να υιοθετήσει τις προτάσεις της Επιτροπής για νέα, πιο αυστηρά μέτρα.

«Είμαι απολύτως έτοιμος, μετά από τη σχετική εισήγηση και της Επιτροπής σήμερα, να πάρουμε και κάποια πρόσθετα μέτρα όσον αφορά τις δημόσιες συναθροίσεις, την αναστολή πολιτιστικών εκδηλώσεων για 14 ημέρες, μέτρα τα οποία να ενθαρρύνουν την τηλεργασία και στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, ώστε να περιορίσουμε τις περιττές μετακινήσεις», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Τα μέτρα τα οποία παίρνουμε πρέπει πρώτα απ΄όλα να είμαστε σίγουροι ότι είναι εφαρμόσιμα, ότι τα εξηγούμε με την απαραίτητη πειστικότητα και ότι, τελικά, είναι εκείνα τα μέτρα τα οποία πρέπει να πάρουμε για να αποφύγουμε, μέτρα τα οποία θα έχουν οικονομική αντίκτυπο, βαρύ, το οποίο αυτή τη στιγμή η ελληνική κοινωνία και η ελληνική οικονομία πολύ απλά δεν το αντέχουν», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συνέχισε:

«Εάν εφαρμόσουμε τα μέτρα τα οποία έχουμε πάρει, δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα πάμε καλά. Αλλά για να είμαστε βέβαιοι ότι θα πάμε καλά, πρέπει καταρχάς να εστιάσουμε στην εφαρμογή των μέτρων».

Ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας από την πλευρά του ανέφερε:
«Ο μετακινούμενος μέσος όρος των τελευταίων επτά ημερών ανεβαίνει, γεγονός που είναι επίσης δείγμα της κυκλοφορίας στην Αττική περισσότεροΣτον χάρτη θετικότητας η Αττική ξεπερνά το 5%. Έχει μία σταδιακή άνοδο τις τελευταίες εβδομάδες, οπότε αυτός είναι ένας από τους παράγοντες που βάζουν την Αττική στο πορτοκαλί», δήλωσε ο καθηγητής.

Νανόπουλος: «Έχουμε λάβει όλα τα μέτρα πρόληψης για την επερχόμενη κακοκαιρία»

Previous article

LIVE ΧΑΡΤΗΣ της πορείας του “Ιανού” – Το Σάββατο θα κορυφωθούν οι βροχές στην Κορινθία

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *