ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εφτά χρόνια μετά, ηχηρή απάντηση στον φασισμό

0

Σαν σήμερα πριν από επτά χρόνια ο Φύσσας έπεσε νεκρός από το μαχαίρι του χρυσαυγίτη Ρουπακιά. Στη μνήμη του Παύλου, στην  καθιερωμένη αντιφασιστική πορεία στο Κερατσίνι, χιλιάδες λαού βγήκε στους δρόμου και ενώ απομόμενουν μόνο λίγες εβδομάδες πριν από την ετυμηγορία του δικαστηρίου για τη ναζιστική συμμορία. 

Από νωρίς το απόγευμα, άνθρωποι κάθε ηλικίας ανανεώσαν το ετήσιο ραντεβού τους στην οδό Παύλου Φύσσα μπροστά απο το μνημείο του τραγουδιστή-ακτιβιστή που δολοφονήθηκε τόσο άδοξα. Στους γύρω δρόμους έντονη ήταν η παρουσία των ΜΑΤ και ένστολων αστυνομικών.

Η Μάγδα Φύσσα, η μητέρα του Παύλου, βρέθηκε για ακόμα μια φορά μπροστά από τους χιλιάδες ανθρώπους που συγκεντρώθηκαν στη μνήμη του.

Με κεντρικό σύνθημα «ο Παύλος ζει, τσακίστε τους ναζί», αλλά και τα «δεν είναι αθώοι» και «η Χρυσή Αυγή στη φυλακή», οργανώσεις της αριστεράς, σωματεία, συλλογικότητες του αντιφασιστικού κινήματος και κινήσεις του αντιεξουσιαστικού χώρου έδωσαν δυναμικό «παρών» στέλνοντας το μήνυμα από άκρη σε άκρη σε όλη την χώρα. 

ΕΦ.ΣΥΝ./Εύα Παπαδοπούλου

Με την οικογένεια Φύσσα στην κεφαλή της πορείας οι γειτονιές του Πειραιά γέμισαν χρώμα και παλμό ενώ ακούστηκαν τα συνθήματα: «Ούτε στο Κερατσίνι ούτε και πουθενά τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά». «Μπάτσοι τιβί νεοναζί όλα τα καθάρματα δουλεύουνε μαζί». «Με τους μετανάστες είμαστε μαζί, επαναπροώθηση σε μπάτσους και ναζί».

EUROKINISSI. ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Η μέρα ολοκληρώνεται με μία μεγάλη διαδικτυακή συναυλία με τίτλο «Τραγουδάμε για τον Παύλο», στα πλαίσια του Αντιφασιστικού Σεπτέμβρη. 

ΠΗΓΗ ΕΦΣΥΝ.GR

Νέα βόμβα στο Καζίνο: Γιατί ασκήθηκε ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου

Previous article

ΚΕΡΚΥΡΑ

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.