ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τα “απόνερα” του Ιανού χτύπησαν την Κορινθία (φωτό, πίνακες)

0

Ήπια ήταν τα πρώτα συμπτώματα από τον κυκλώνα “Ιανός” στην Κορινθία. Όπως αναμενόταν, μετά την στροφή που έκανε ο κυκλώνας και την αλλαγή κατεύθυνσης, δεν σημειώθηκαν έντονα καιρικά φαινόμενα. Η ελαφριά βροχή τα ξημερώματα και οι ανεβασμένοι σε ένταση άνεμοι δεν προκάλεσαν προβλήματα, όπως επιβεβαίωσε άλλωστε και η Πυροσβεστική Υπηρεσία. Τα ίδια ισχύουν και για τις άλλες περιοχές της Κορινθίας.

Ωστόσο, η κατάσταση επιφυλακής παραμένει, καθώς, όπως είναι και η πρόβλεψη της ΕΜΥ, τα φαινόμενα θα εντείνονται κλιμακωτά από σήμερα το μεσημέρι, θα κορυφωθούν καθ όλη την διάρκεια του Σαββάτου και θα αρχίσουν να υποχωρούν από την Κυριακή το πρωί (παρακολουθήστε εδώ Live την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων).

(Στην φωτογραφία κάτω φαίνεται η κατάσταση στην Κόρινθο αυτή την στιγμή και η πρόβλεψη για τις επόμενες ώρες και ημέρες. Αριστερά είναι ο κυκλώνας Ιανός).

(Στην φωτογραφία κάτω από το windy.com αποτυπώνεται η πρόβλεψη για την Κόρινθο αύριο {Σάββατο} το μεσημέρι. Όπως φαίνεται, η περιοχή δεν απειλείται από τον Ιανό, αλλά από ένα άλλο βαρομετρικό που έρχεται από την κεντρική Ελλάδα και έχει πιο ήπια χαρακτηριστικά).

Συγκεκριμένα, ένα κομμάτι της μάζας του κυκλώνα θα “αποκοπεί” και θα κινηθεί βορειοανατολικά προς την Θεσσαλία. Εκεί, σε συνδυασμό με τα μελτέμια που θα συναντήσει, θα δημιουργήσει έντονες τοπικές καταιγίδες σε περιοχές της Κεντρικής Ελλάδας από το μεσημέρι και το απόγευμα.

Στη συνέχεια το νέο μέτωπο θα κατευθυνθεί νοτιοανατολικά και θα επηρεάσει τη Στερεά Ελλάδα, με καταιγίδες και βροχοπτώσεις, ενώ πιθανότατα θα επηρεαστούν Φωκίδα και Βόρεια Εύβοια, που από το απόγευμα αναμένεται να δεχθούν μεγάλες ποσότητες νερού.

Από αργά το βράδυ της Παρασκευής προς Σάββατο, το μέτωπο αυτό θα αρχίσει να επηρεάζει την Αττική και την Κορινθία.

Αλλάζει πορεία ο Ιανός – κινείται νότια, ίσως δεν χτυπήσει την Κορινθία

Previous article

Ο καιρός στην Κορινθία σήμερα και αύριο (Σάββατο)

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.