Περιφερεια

3,2 εκατ. για τον πυρόπληκτο δήμο Κορινθίων

0

Ευρεία σύσκεψη έγινε σήμερα το μεσημέρι στα Αθίκια με αντικείμενο την αποδοχή και διανομή των 3,2 εκατ. ευρώ από το υπουργείο Ανάπτυξης προς την περιφέρεια για την αποκατάσταση των υποδομών στην πυρόπληκτη Κορινθία. Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο υφυπουργός περιβάλλοντος Νίκος Ταγαράς, ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, η βουλευτής της ΝΔ Μαριλένα Σούκουλη, ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Τάσος Γκιολής, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργος Πούρος, οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων των πυρόπληκτων περιοχών και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Όπως έγινε γνωστό στην Περιφέρεια έφτασαν ήδη -και έγιναν αποδεκτά- 3,2 εκατομμύρια ευρώ από την κεντρική κυβέρνηση με στοχο να αποκατασταθούν -σε πρώτη φάση- οι υποδομές που επλήγησαν από τις φωτιές του Ιουλίου στην ζώνη του καποδιστριακού δήμου Σαρωνικού, από το Αλαμάνο μέχρι τις Κεχριές.

Στην ίδια συζήτηση πως προέκυψε από την συζήτηση οι Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας διαπίστωσαν βλάβες σε δύο επίπεδα: το πρώτο αφορά την οδοποιία: τόσο το οδόστρωμα, όσο και οι πινακίδες έχουν υποστεί σημαντικές φθορές από την φωτιά που “έλιωσε” τα πάντα. Για το τμήμα αυτό θα διατεθούν 1,5 εκατομμύρια ευρώ, που περιλαμβάνει και αποκατάσταση κάποιων αγροτικών δρόμων. Σε ό,τι αφορά τα αντιπλημμυρικά έργα στη ευρύτερη περιοχή, γι αυτά εγκρίθηκαν 1,7 εκατομμύρια ευρώ.

Ο αντιπεριφερειάρχης Τάσος Γκιολής εξήγησε στο korinthia.net.gr ότι από την περιφέρεια έγινε η αποδοχή των χρημάτων, και κατά την διάρκεια της σύσκεψης τέθηκε το χρονοδιάγραμμα, που ξεκινά με την τοποθέτηση του εργολάβου.

Ποιος ήταν ο Ιανός από τον οποίον πήρε την ονομασία της η νέα κακοκαιρία

Previous article

Θανατηφόρα επίθεση χάκερ στο Πανεπιστήμιο του Ντίσελντορφ.

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.