Περιφερεια

Στην Κόρινθο ο Νίκας – τι είπε για τα 5 μεγάλα έργα στο νομό

0

Την Κόρινθο επισκέφτηκε σήμερα ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας προκειμένου να συμμετάσχει σε ευρεία σύσκεψη για μια σειρά από ζητήματα που αφορούν την Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας. Τα θέματα που απασχόλησαν την συνάντηση αφορούσαν τις εξελίξεις με το Διοικητήριο, την γραμμή Κόρινθος Δερβένι, τον Ισθμό, την επαναλειτουργία του ΚΕΚ, αλλά και τα έργα που πρέπει να γίνουν στην Ανατολική Κορινθία, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του Ιουλίου και τα πρώτα καμπανάκια του «Ιανού».

Μιλώντας στα Μέσα Ενημέρωσης πριν ξεκινήσει η σύσκεψη ο κ. Νίκας σχολίασε συνοπτικά ότι εντός της εβδομάδας θα υπογραφούν οι συμβάσεις με τους εργολάβους που θα αναλάβουν τον καθαρισμό των χειμάρρων, ενώ αμέσως μετά θα ξεκινήσουν οι αστικές και αγροτικές οδοποιίες. Ειδικότερα για το πρώτο κομμάτι που αφορά αστικές οδοποιίες και καθαρισμούς ρεμάτων θα διατεθούν 3,3 εκατ. ευρώ, ενώ άλλα 1,7 εκατ. θα διατεθούν για την αποκατάσταση των αγροτικών δρόμων «γιατί έρχεται η περίοδος της ελαιοκομιδής και ο κόσμος κάπως πρέπει να πάει στην δουλειά του», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για το Διοικητήριο ο κ. Νίκας ζήτησε την βοήθεια των Κορίνθιων, θέλοντας ενδεχομένως να προλάβει κάποιες αντιδράσεις, ενώ δικαιολόγησε την τελική επιλογή υποστηρίζοντας ότι το στρατόπεδο της Ποσειδωνίας είχε παραχωρηθεί αποκλειστικά για Διοικητήριο κι αν δεν γινόταν τέτοιο, θα χανόταν.

Για την σιδηροδρομική γραμμή Κόρινθος Δερβένι, ο περιφερειάρχης ενημέρωσε πως συνεχίζεται ο καθαρισμός της γραμμής για να αποκαλυφτεί όλο το πλάτος της. Χαρακτήρισε ευλογία τα 800 στρέμματα και επέμεινε πως η ανάπλασή τους θα αλλάξει την εικόνα της Κορινθίας, καθώς θα την μετατρέψει σε ένα δυναμικό πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και οικολογικό πάρκο, που θα την συνδέσει μέσα από ποδηλατόδρομους και πεζόδρομους με τους αρχαιολογικούς χώρους.

Για τον Ισθμό επεσήμανε ότι το έργο του Τρικούπη καταρρέει και χρειάζονται δεκάδες εκατομμύρια για να μπορέσει να αναπλαστεί η περιοχή και κυρίως να συγκρατηθούν τα πρανή.

Τέλος για τα ΚΕΚ υποσχέθηκε ότι θα επαναλειτουργήσουν από τον Ιανουάριο του 2021 με στόχο να καλύψουν τις ανάγκες των ανθρώπων που έχουν βγει στην σύνταξη, προκειμένου να «τους κρατήσουμε ενεργούς, να ασχολούνται με πράγματα και να μην μείνουν στο περιθώριο».

Έκθεση Φωτογραφίας: Νιτούς Ανθούση “Ainu – Αϊνού” (26/9 – 3/10 Ισθμός)

Previous article

Στο παγκόσμιο δίκτυο των Πόλεων που Μαθαίνουν μπήκε η Κόρινθος, η μοναδική απο όλη την Ελλάδα

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *