ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Μεσάνυχτα στην Αθήνα: μετά τα μπαρ, κλείνουν και τα περίπτερα

0

Nέα μέτρα έδειξε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη σημερινή του παρουσία στη Βουλή.

Ο κ. Χαρδαλιάς εμφανίστηκε καθησυχαστικός ως προς το ενδεχόμενο επιβολής νέου lockdown και εξήγησε ότι υπάρχουν άλλα μέτρα στη φαρέτρα. «Είμαστε μακριά από ένα lockdown», είπε και πρόσθεσε: «Έχουμε πολλά ακόμα μέτρα πριν από ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Για παράδειγμα, η χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους ή πιθανόν μέτρα για ηλικιακές ομάδες άνω των 65 ετών. Και αυτό όμως θα το δούμε με βάση τα στοιχεία της συγκεκριμένης στιγμής».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην ενημέρωση των 6:00 μ.μ. ο Νίκος Χαρδαλιάς θα ανακοινώσει νέα μέτρα για την αναχαίτιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού στην Αττική, όπου και εστιάζεται το μεγαλύτερο πρόβλημα. Συγκεκριμένα αναμένεται να ανακοινώσει ότι περίπτερα, κάβες και καταστήματα ψιλικών θα κλείνουν από τις 12:00 τα μεσάνυχτα με 5:00 τα ξημερώματα. Σκοπός του μέτρου να μην πωλείται αλκοόλ, ώστε να περιοριστούν τα φαινόμενα συνωστισμού στις πλατείες, όπου μαζεύονται νεαροί με το που κλείνουν τα καταστήματα.

Το μέτρο αυτό προτιμήθηκε έναντι της απαγόρευσης πώλησης αλκοόλ στα περίπτερα, καθώς θεωρήθηκε ότι θα υπήρχαν δυσκολίες ως προς τους ελέγχους. Αναμένεται ακόμη να ανακοινώσει ότι το delivery τo πρωί θα ξεκινά στις 5:00 και όχι στις 7:00, δηλαδή δύο ώρες νωρίτερα.


Νικήτας Σταματελόπουλος: 25 Σεπτεμβρίου του 1849, έφυγε από τη ζωή.

Previous article

Χάος έξω από σχολείο στον Αλιμο: Γονείς προσπάθησαν να σπάσουν την κατάληψη [βίντεο]

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.