ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ

Κιάτο, ανοχύρωτη πόλη…

0

Με… αποδείξεις και ονόματα ο αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και δημοτικός σύμβουλος της παράταξης “συνΔΗΜΟΤΕΣ” του δήμου Σικυωνίων, Νίκος Ζαχαρόπουλος αποδομεί σε τακτικά χρονικά διαστήματα το αφήγημα του Σπύρου Σταματόπουλου.

Στην τελευταία του παρέμβαση ο κ. Ζαχαρόπουλος αναφέρεται στα αντιπλημμυρικά έργα που δεν έχουν γίνει στον δήμο, αφήνοντας έτσι τους δημότες στο έλεος των καταιγίδων.

Ευτυχώς που τα έντονα καιρικά φαινόμενα (ο ΙΑΝΟΣ) δεν έπληξαν πρόσφατα την περιοχή μας“, λέει ο κ. Ζαχαρόπουλος. “Οι Δημότες, ο τόπος μας, πέρασαν τραγωδίες από τις καταστροφές, σε όλα τα επίπεδα, που σημειώθηκαν στη περιοχή μας το 2013 και κυρίως τον Οκτώβριο του 2018, ένεκα των έντονων καιρικών φαινομένων“, συμπληρώνει και συνεχίζει:

-Σημειώθηκαν μεγάλες καταστροφές σε οικίες, καταστήματα, επιχειρήσεις, αυτοκίνητα, υποδομές , δίκτυα, γέφυρες φρεάτια κ.λ.π.
-Πέρασαν [7] χρόνια από το 2013 και [2] χρόνια από το 2018 και ελάχιστα πράγματα έγιναν σε αντιπλημμυρικά κ.α. έργα για την προστασία της περιοχής και την αποφυγή παρόμοιων περιστατικών, με εξαίρεση τη κατασκευή της γέφυρας στον Ελισσώνα και τον ποταμό Κύριλλο, παρότι, ένεκα των καταστροφών, ο Δήμος Σικυωνίων χρηματοδοτήθηκε από το Κράτος με το ποσό των [3] εκ. ευρώ περίπου.
Δεν έγινε απολύτως ΤΙΠΟΤΑ για να κατασκευασθούν αντιπλημμυρικά κ.α. έργα προστασίας της περιοχής. Ακόμα εκκρεμούν, μετά από [2] χρόνια τα προγραμματισθέντα έργα.
-Η γέφυρα που κατασκευάσθηκε πριν από [5] χρόνια στον ποταμό Κύριλλο, στην παραλία, δεν ανταποκρίνεται στις τεχνικές προδιαγραφές για την αποφυγή παρόμοιων περιστατικών στο μέλλον.
-Στην νέα γέφυρα που κατασκευάσθηκε πρόσφατα στον ποταμό Κύριλλο, στον παράλληλο δρόμο της παραλίας, υπάρχουν εκκρεμότητες με τις σωληνώσεις και τα καλώδια που διέρχονται κάτω από την γέφυρα, με αποτέλεσμα να εγκυμονούν κίνδυνοι πλημμυρών.
-Δεν καθαρίστηκαν τα ποτάμια σε μεγάλο βαθμό και δεν αποκαταστάθηκε ο ΧΥΤΑ Κιάτου, με αποτέλεσμα να εγκυμονούν κίνδυνοι από τα απορρίμματα κ.α. αντικείμενα που παρασύρονται από τους χειμάρρους και καταλήγουν στην πόλη και την θάλασσα
…”.

Βιετνάμ: Κατασχέθηκαν 345.000 χρησιμοποιημένα προφυλακτικά που πωλούνταν ως καινούργια

Previous article

Ανταρκτική: Νέες αποικίες αυτοκρατορικών πιγκουίνων ανακαλύφθηκαν από δορυφόρο

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.