Life

Απίστευτες φωτογραφίες: Οι νικητές των βραβείων Drone 2020 και ο έπαινος στην ελληνική συμμετοχή

0

Χιλιάδες φωτογραφίες συμμετείχαν και στα φετινά Drone Awards 2020, στον διαγωνισμό που είναι αφιερωμένος σε ένα διαφορετικό φωτογραφικό είδος, για το οποίο οι συμμετέχοντες πρέπει να βάλουν τα δυνατά τους και να μεγαλουργήσουν χρησιμοποιώντας drone έτσι ώστε να βγάλουν την καλύτερη αεροφωτογραφία.

Μεγάλος νικητής των φετινών βραβείων Drone είναι ο Αυστραλός φωτογράφος Jim Picôt για την τεράστια «καρδιά» που σχημάτισαν σολομοί, καθώς δέχονταν την επίθεση ενός καρχαρία, όμως μεγάλη έκπληξη είναι η φωτογραφία του «Κλεάνθης Βικελίδης» την ώρα που… φλέγεται για το ντέρμπι Άρης – ΠΑΟΚ, η οποία επίσης ξεχώρισε και πήρε «έπαινο» στον κατηγορία του αθλητισμού.

Οι οπαδοί των κίτρινων με τα καπνογόνα που άναψαν… έβαλαν φωτιά στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και η φωτογραφία άρεσε τόσο, ώστε να πάρει έπαινο ενώ αξίζει να σημειωθεί πως ο φωτογράφος που κατηύθυνε το drone ήταν ο Δημήτρης Τοσίδης.

Μάλιστα, οι κορυφαίες φωτογραφίες που βραβεύτηκαν θα παρουσιαστούν στην έκθεση «Above Us Only Sky», η οποία θα διαρκέσει από τις 24 Οκτωβρίου έως τις 29 Νοεμβρίου 2020 στο Accademia dei Fisiocritici στη Σιένα, ένα από τα παλαιότερα ιταλικά επιστημονικά μουσεία.

Οι συμμετέχοντες διαγωνίστηκαν σε 9 κατηγορίες (Αφηρημένη, Άδειες πόλεις: Η ζωή με τον Covid-19, Φύση, Άνθρωποι, Αθλητισμός, Σειρές, Αστική αρχιτεκτονική, Γάμοι και Ζώα). Κάθε κατηγορία έχει τον νικητή της από τους οποίους αναδεικνύεται ο μεγάλος νικητής του διαγωνισμού, ο οποίος ήταν και ο Αυστραλός Jim Picôt.

«Love Heart of Nature», ένα κοπάδι σολομών σε σχήμα καρδιάς με έναν μοναχικό καρχαρία ανάμεσά τους.

«Εξωγήινη δομή στη γη» – Bραβείο αστικού τοπίου στους δίδυμους πύργους Petronas του Tomasz Kowalski

Εκεί που ζουν οι ερωδιοί», Dmitrii Viliunov. Πρώτο βραβεία στην κατηγορία Aγρια Ζωή.

«Στην θάλασσα», Roberto Corinaldesi, νικητής στην κατηγορία Αθλητισμός

Στην ίδια κατηγορία Αθλητισμός έπαινο πήρε η φωτογραφία του Δημήτρη Τοσίδη από το γήπεδο του Άρη στις 4 Ιανουαρίου 2020, ημέρα του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.

«Παγωμένη γη» από την Alessandra Meniconzi, πρώτο βραβείο στην κατηγορία Ανθρωποι.

«Γκρίζα φάλαινα παίζει σπρώχνοντας τουρίστες», Joseph Cheires, στην κατηγορία Φύση

«Phoenix Rising» από τον Paul Hoelen, στην κατηγορία Αφηρημένο.

«Μαύρη σημαία» του Tomer Appelbaum. Νικητής για την κατηγορία Ζωή με Covid-19

«Τροπική νύφη», Mohamed Azmeel. Νικητής στην κατηγορία Γάμου

Τα κόκκινα φύκια που θα σώσουν το περιβάλλον

Previous article

Κορωνοϊός: 218 νέα κρούσματα, 68 διασωληνωμένοι, 3 νεκροί

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.

More in Life