ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Έκπτωτο κηρύσσει ο δήμος τον εργολάβο της πλατείας – γιατί δεν ανησυχεί ο Γιώργος Πούρος

1

Πολλά και ενδιαφέροντα θέματα έχει στην ατζέντα της η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κορινθίων που είναι προγραμματισμένο για την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου και θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών. Από τα 38 θέματα κάποια είναι διαδικαστικά, αλλά υπάρχουν τουλάχιστον 10 σημαντικά θέματα κάποια εκ των οποίων θα εγείρουν πολλές ενστάσεις και μεγάλες αντιπαραθέσεις.

Το πιο σημαντικό θέμα (αν συζητηθεί) αφορά την έκπτωση του αναδόχου του έργου της πλατείας. Μία περίπτωση για την οποία έχει χυθεί πολύ μελάνι και έχουν γίνει πολλές συζητήσεις, με μεγάλη ένταση, στο δημοτικό συμβούλιο. Στην πραγματικότητα πρόκειται για επιβεβαίωση των καταγγελιών που είχε κάνει σε παλαιότερο δημοτικό συμβούλιο ο Χρήστος Κορδώσης, ο οποίος είχε αποκαλύψει πως ο εργολάβος έχει εκχωρήσει σε τρίτον το έργο και άρα πρέπει να κηρυχθεί έκπτωτος.  

Οι καταγγελίες του κ. Κορδώση αποδείχτηκαν αληθείς και όπως παραδέχτηκε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργος Πούρος μιλώντας στο korinthia.net.gr «ο εργολάβος οδεύει προς απόσυρση, καθώς ο δήμος και οι τεχνικές του υπηρεσίες εφαρμόζουν το νόμο». Ο κ. Πούρος, πάντως, εμφανίστηκε βέβαιος ότι το έργο θα ολοκληρωθεί (τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την πλατεία), καθώς η διαδικασία της έκπτωσης είναι χρονοβόρα. Συγκεκριμένα θα χρειαστούν 30-45 μέρες για να αποφασιστεί η έκπτωσή του από τον υπουργό, ακολουθούν οι ενστάσεις του εργολάβου και οι αποφάσεις επί αυτών, ενώ ακόμα και μετά την έκπτωσή του, ο εργολάβος θα έχει χρονικό περιθώριο ένα μήνα για να ολοκληρώσει κάποιες εκκρεμείς διαδικασίες.

«Άσχετα με την διαδικασία που θα ξεκινήσει για έκπτωση του εργολάβου, εμείς παραλάβαμε ένα εγκαταλελειμμένο επί μήνες εργοτάξιο και θα παραδώσουμε στους Κορίνθιους την πλατεία ανακαινισμένη. Καταφέραμε πιέζοντας τον εργολάβο όλο αυτό το διάστημα να συμμορφωθεί και να φτάσουμε σε ένα αποτέλεσμα που δεν αφήνει την Κόρινθο με μια πληγή. Από εδώ και πέρα θα συμμορφωθούμε με ό,τι επιτάσσει ο νόμος».

Κλείνοντας με το θέμα της πλατείας, να πούμε ότι μέσα στην εβδομάδα θα τοποθετηθούν τα νέα δέντρα και το γκαζόν όπου είναι σχεδιασμένο να μπει. Η ηλεκτροδότηση όπως είναι γνωστό έχει γίνει, το ποτιστικό σύστημα έχει εγκατασταθεί. Το μόνο που θα απομένει είναι η επίστρωση των τελευταίων μαρμάρων, για τα οποία, όμως, έχει δημιουργηθεί ένα τουλάχιστον παράξενο πρόβλημα. Ο προμηθευτής του συγκεκριμένου μαρμάρου -ο οποίος, όπως είναι γνωστό είναι μονοπωλιακός για το συγκεκριμένο είδος μαρμάρου- καθυστερεί την παράδοση στον εργολάβο, δημιουργώντας νέες καθυστερήσεις. Ο κ. Πούρος δεν ανησυχεί, αφού απομένει ελάχιστο έργο ακόμα, ωστόσο, το καταθέτει, «για προβληματισμό», όπως σημειώνει χαρακτηριστικά.  

Τα άλλα σημαντικά θέματα

Από εκεί και πέρα στο δημοτικό συμβούλιο θα ξεκινήσει η συζήτηση για το νέο διοικητήριο, με τον κ. Νανόπουλο, έτοιμο να ενημερώσει το σώμα μετά την επαφή που είχε με τον περιφερειάρχη την περασμένη εβδομάδα στην έδρα της αντιπεριφέρειας. Θα τεθούν στον διάλογο επίσης δύο θέματα που σχετίζονται με αθλητικές εγκαταστάσεις: τι θα γίνει με το γήπεδο του Συνοικισμού, αλλά και η σύναψη σύμβασης με το Ταμείο Εθνικής Άμυνας για τα 10 στρέμματα που παραχωρήθηκαν στον δήμο για αθλητικές εγκαταστάσεις.  

Συγγενή είναι άλλα δύο θέματα, αφού και αυτά αφορούν εγκαταστάσεις. Πρόκειται για το αίτημα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κορινθίας  να τις παραχωρηθεί δημοτικός χώρος για την στέγασή της, αλλά και η αναζήτηση νέου χώρου για τον Πυροσβεστικό Σταθμό Χιλιομοδίου.

Ένα θέμα που είχε ακουστεί πριν από λίγο καιρό και αφορά την ανέγερση μνημείου του Αποστόλου Παύλου στα Περιβολάκια, θα συζητηθεί επίσης την Τετάρτη.

Όλα τα θέματα του δημοτικού συμβουλίου

 1. Συζήτηση για το νέο Διοικητήριο στη Κόρινθο
 2. Σύναψη σύμβασης με Ταμείο Εθνικής Άμυνας (ΤΕΘΑ) προσωρινής παραχώρησης προς χρήση τμήματος εκτάσεως 10000τ.μ., με αποκλειστικό σκοπό την κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων
 3. Μίσθωση από ΤΕΘΑ χώρου σύμφωνα με το με αριθμ. Φ.914.2/17/7/4734/13-9-2018 έγγραφο
 4. Καθορισμός ειδικοτήτων για πρόσληψη προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (διάρκειας οκτώ μηνών) έτους 2020
 5. Επανάληψη δημοπρασίας για την αγορά οικοπέδου –ακινήτου εντός οικισμού Κοινότητας Εξαμιλίων για κατασκευή δημοτικού σχολείου
 6. Έγκριση μελέτης με τίτλο «ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ Κ.Χ. ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΛΕΩΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ»
 7. Έκπτωση του αναδόχου του έργου «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΤΣΑΛΔΑΡΗ» αρ. μελέτης 71/2017
 8. Αίτημα Αϊδονίτσας Χριστοφυλάκη του Κων/νου, Γεωργίας Χριστοφυλάκη του Κων/νου και Ευστάθιου Χριστοφυλάκη του Κων/νου, για εξώδικο συμβιβασμό και καθορισμό τιμής μονάδος για αποζημίωση απαλλοτρίωσης, λόγω ελλείμματος γης και επικειμένων της ιδιοκτησίας στο Ο.Τ. 340 του σχεδίου πόλεως περιοχής «Αγιαννιώτικα» στη Κόρινθο
 9. Τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος και του Δημοτικού Προϋπολογισμού έτους 2020 (ΑΟΕ 414/2020)
 10. Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος και Δημοτικού Προϋπολογισμού έτους 2020
 11. Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος και Δημοτικού Προϋπολογισμού έτους 2020
 12. Καθορισμός αμοιβής πληρεξούσιου δικηγόρου του Δήμου (ΑΟΕ 361/2020)
 13. Καθορισμός αμοιβής πληρεξουσίου δικηγόρου του Δήμου
 14. Καθορισμός αμοιβής πληρεξουσίου δικηγόρου του Δήμου
 15. Καθορισμός αμοιβής πληρεξούσιου δικηγόρου του Δήμου
 16. Καθορισμός αμοιβής πληρεξουσίου δικηγόρου του Δήμου
 17. Ηλεκτροδότηση κτιρίου στέγασης νέων γραφείων του Τμήματος Αυτεπιστασίας του Δήμου Κορινθίων
 18. Αίτημα χορήγησης άδειας εισόδου-εξόδου οχημάτων στην οδό Κολοκοτρώνη 59, στην Κόρινθο
 19. Αίτημα έγκρισης εισόδου – εξόδου μονάδας αποθήκευσης και διανομής προϊόντων του Μιχαήλ Κυρ. Κεφερλή στη θέση «ΤΡΑΝΟ ΛΙΘΑΡΙ» της Κ. Κορίνθου του Δήμου Κορινθίων.
 20. Αίτημα χορήγησης άδειας εισόδου-εξόδου οχημάτων σε ακίνητο επί της οδού Νοταρά 49 στη Κόρινθο.
 21. Ορισμός επιτροπής παραλαβής του αντικειμένου της Δημόσιας Σύμβασης της Υπηρεσίας με τίτλο «Συμβουλευτική υπηρεσία για την υλοποίηση της πράξης «ΑΝΟΙΚΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ» για τον δικαιούχο»
 22. Ορισμός επιτροπής προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ Δ.Ε. ΑΣΣΟΥ – ΛΕΧΑΙΟΥ»
 23. Ορισμός επιτροπής προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΑΛΑΤΑΚΙΟΥ»
 24. Ορισμός επιτροπής προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου «ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΑΛΑΙΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΟΦΙΚΟΥ ΣΕ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟ ΣΤΑΘΜΟ»
 25. Έγκριση εισόδου-εξόδου εγκατάστασης Σπύρου και Μάριου Πετρόπουλου στη θέση «Μεσσαριά» Κοινότητας Περιγιαλίου.
 26. Ονομασία ανωνύμου οδού στον οικισμό Κάτω Αλμυρής (περιοχή Κοκκώσι)
 27. Μετονομασίας της οδού 61ης περιοχής Μπαθαρίστρας Κορίνθου
 28. Αναγκαιότητα ονοματοδοσίας ανωνύμων οδών Κοινότητας Γαλατακίου
 29. Αίτημα Ξένου Διονυσίας του Νικολάου, σπουδάστριας ΙΕΚ για πρακτική άσκηση στο Δήμο
 30. Παραχώρηση κοινόχρηστου χώρου στον πεζόδρομο Πυλαρινού & Εθν. Αντίστασης για προώθηση προϊόντος.
 31. Παραχώρηση κοινόχρηστου χώρου στην πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου για αθλητική εκδήλωση μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα
 32. Αίτημα Αστυνομικής Διεύθυνσης Κορινθίας για παραχώρηση χώρου του Δήμου για τη στέγασή τους
 33. Επί του από 2-9-2020 (αρ. πρωτ. Δήμου 260084/4-9-2020) εγγράφου της ΔΙ.ΠΥ.Ν. Κορινθίας για ανεύρεση άλλου κατάλληλου χώρου στη Κοινότητα Χιλιομοδίου για τη στέγαση εποχικού πυροσβεστικού κλιμακίου.
 34. Αναγκαιότητα ανέγερσης μνημείου του Απ. Παύλου, στη πλατεία Παν. Τσαλδάρη
 35. Τροποποίηση κανονισμού κοιμητηρίων
 36. Επικαιροποίηση της αριθμ. 319/2018 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για τη φύλαξη Δημοτικών χώρων (Security)
 37. Συζήτηση σχετικά με την αθλητική εγκατάσταση (Γήπεδο) Συνοικισμού
 38. Διοικητική αποβολή της Cuco Άννα (περίπτερο Νοσοκομείου) δυνάμει των αποφάσεων αρ. Ν51/2018 και 14/2020 του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Κορίνθου

Εντός του Οκτωβρίου ξεκινούν τα έργα στην πυρόπληκτη Κορινθία

Previous article

Οι φίλοι της μοτοσυκλέτας συναντώνται στο Ξυλόκαστρο

Next article

You may also like

1 Comment

 1. […] ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργος Πούρος μιλώντας στο korinthia.net.gr τόνισε ότι «ο δήμος και οι τεχνικές του […]

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *