Life

Γραμματόσημα σαν κατάλογος εστιατορίου

0

Μετά την απόσυρση γραμματοσήμου των ΕΛΤΑ για τη Μάχη των Θερμοπυλών λόγω… ορθογραφικών λαθών, …τα ΕΛΤΑ ξανασυζητιούνται πολύ, με αφορμή την πρόσφατη σειρά γραμματοσήμων που θυμίζει φωτο-κατάλογο επαρχιακής ταβέρνας των ’80s με τέσσερις παρασκευές: αρνάκι στο φούρνο με πατάτες, μουσακά, χταπόδι και χορτόπιτα.

«Με αυτά τα τέσσερα πιάτα» σχολιάζει η Γιούλη Επτακοίλη, «κακήν κακώς φωτογραφημένα με αισθητική κατευθείαν βγαλμένη από μενού ταβέρνας της δεκαετίας του ’80 –όπου έβρισκες από πίτσα μέχρι σουβλάκι και γεμιστά–, τα ΕΛΤΑ αναφέρονται στην ελληνική γαστρονομία ή για να είμαστε απόλυτα ακριβείς, “τιμούν”, όπως γράφεται στο δελτίο Τύπου, την ελληνική γαστρονομία.

Ακόμη και το κείμενο που συνοδεύει το σκεπτικό της επιλογής των πιάτων ξεχειλίζει κλισέ. “Το μαγειρεμένο φαγητό ξεκινάει από την αρχαία Ελλάδα με συνταγές απλές αλλά και περίπλοκες (…) Τον διάσημο μουσακά, εμβληματικός για τη χώρα μας, έτσι όπως εμείς τον κάνουμε, δεν τον βρίσκουμε σε καμία άλλη χώρα. Ενα φαγητό που ενώνει τη Δύση με την Ανατολή”.

Όλοι συμφωνούμε ότι η κουζίνα είναι σημαντική ψηφίδα της ταυτότητάς μας, τμήμα της πολιτιστικής μας κληρονομιάς που πρέπει να προβάλλεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ειδικά όταν πλέον αποτελεί βασικό όπλο στην προσπάθεια για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού τουρισμού.

Όταν η γαστρονομία παγκοσμίως αποτελεί μία από τις ισχυρότερες τάσεις, έχοντας επιβληθεί στην ποπ κουλτούρα, δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για προχειρότητες. Με λίγα λόγια, αν θέλεις να στείλεις γράμμα στην εποχή του μέιλ, κάν’ το με στυλ ή μην το κάνεις καθόλου.»

Debate Τραμπ -Μπάιντεν: Προσβολές, εντάσεις και εικόνα… χάους (VIDEO)

Previous article

Μαθήματα μπαλέτου, μουσικής, ζωγραφικής και χορού από τον Δήμο Βέλου Βόχας

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.

More in Life