ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Επιτέλους! Σε νέο κτίριο η Αστυνομία της Κορίνθου!

0

Στην απόφαση να παραχωρηθεί στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ένα οικόπεδο του δήμου προκειμένου δημιουργηθούν εκεί ανθρώπινες εγκαταστάσεις για την Αστυνομική Διεύθυνση Κορινθίας κατέληξε χτες το Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος αποκάλυψε ότι στις επαφές του με τον κ. Χρυσοχοΐδη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη έθεσε το θέμα της επείγουσας αλλαγής έδρας για την ΑΔ, καθώς ο σημερινός χώρος όχι απλώς είναι ανεπαρκής, αλλά προσβλητικός για τους αστυνομικούς που εργάζονται εκεί και τους πολίτες που συναλλάσσονται.

Από την μεριά του δήμου, λοιπόν, αποφασίστηκε να παραχωρηθεί ο χώρος που προοριζόταν για το νέο νεκροταφείο, στην διασταύρωση προς Εξαμίλια, με την υπογράμμιση ότι θα πρέπει το έργο να ολοκληρωθεί σε τέσσερα χρόνια. Για το έργο ο κ. Χρυσοχοΐδης διαβεβαίωσε ότι υπάρχουν τα χρήματα και το σχέδιο μέσω ΣΔΙΤ.

Στον συγκεκριμένο χώρο θα γίνει ένα σύγχρονο κτίριο, με γραφεία, κρατητήρια, μεγάλο πάρκινγκ για τα αστυνομικά οχήματα κ.λπ. Κρίθηκε ως κατάλληλος ο χώρος, καθώς είναι κοντά στην Εθνική Οδό, αλλά και κοντά σε μία από τις πλέον παραβατικές περιοχές του Δήμου, τον οικισμό των Ρομά. έτσι θεωρείται ότι θα διασφαλιστεί ακόμα περισσότερο η νομιμότητα και η προστασία των κατοίκων των Εξαμιλίων και της Ξυλοκέριζας.

Ενστάσεις προέβαλλε ο κ. Πνευματικός ο οποίος υπενθύμισε πως ο χώρος αυτός –από την στιγμή που δεν έγινε νεκροταφείο- προοριζόταν για αθλητικό κέντρο. Συμπλήρωσε ακόμα ότι ο σχεδιασμός που αφορά το 6ο ΣΠ περιλαμβάνει την μεταφορά εκεί όλων των διοικητικών υπηρεσιών, άρα και της Αστυνομίας. Ο Βασίλης Νανόπουλος αντέτεινε, ωστόσο, ότι η ανάγκη μεταφοράς της έδρας της ΑΔΚ είχε καταστεί πιεστική.

Τι θα κάνει ο δήμος Κορινθίων στα 10 στρέμματα που του παραχωρήθηκαν στο στρατόπεδο…

Previous article

Έκλεισε και η ΔΟΥ Κορίνθου λόγω κορονοϊού!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *