ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Τι θα κάνει ο δήμος Κορινθίων στα 10 στρέμματα που του παραχωρήθηκαν στο στρατόπεδο…

0

Στην απόφαση να εξουσιοδοτήσει τον δήμαρχο Κορινθίων να υπογράψει όλα τα αναγκαία έγγραφα για την παραχώρηση 10 στρεμμάτων από το Ταμείο Εθνικής Άμυνας (ΤΕΘΑ), κατέληξε χτες το δημοτικό συμβούλιο.

Η υπόθεση είναι γνωστή. Η δημοτική αρχή πέτυχε πριν από λίγο καιρό την παραχώρηση 10 στρεμμάτων από το ΤΕΘΑ, στην βορειοδυτική πλευρά του στρατοπέδου που γειτνιάζει με το νεκροταφείο, για αθλητικές εγκαταστάσεις. Ταυτόχρονα ο δήμος έχει αναλάβει την υποχρέωση να πολεοδομήσει τα 330 στρέμματα του στρατοπέδου, έτσι ώστε να πάρει στην κυριότητά του τα 150-160 περίπου.

Από όσα προέκυψαν κατά την συζήτηση φαίνεται πως ο δήμος δεν βιάζεται να φτιάξει εκεί αθλητικές εγκαταστάσεις, αλλά κατά πάσα πιθανότητα θα αξιοποιήσει σιωπηρώς τον χώρο για άλλες χρήσεις (πιθανότατα ένα νέο αμαξοστάσιο). Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Νανόπουλος «ο χώρος θα μας δοθεί για αθλητικές εγκαταστάσεις, αλλά δεν είμαστε υποχρεωμένοι να επισπεύσουμε…».

Ο Αλέξανδρος Πνευματικός επανήλθε για μια ακόμα φορά στο ζήτημα του μνημονίου που είχε υπογράψει η δική του διοίκηση με τον προηγούμενο υπουργό Εθνικής Άμυνας, για την παραχώρηση του γηπέδου που υπήρχε στο στρατόπεδο και τώρα φιλοξενεί την Ανοιχτή Δομή.
Άφησε αιχμές για την πρόθεση του κ. Νανόπουλου να στηρίξει την κυβέρνηση και υποστήριξε ότι η κατασκευή ενός νέου γηπέδου ποδοσφαίρου θα κοστίσει σχεδόν ένα εκατομμύριο αφού θα χρειαστεί να φτιαχτεί όλο από την αρχή (γήπεδο, κερκίδες, αποδυτήρια κ.λπ). Σημείωσε ακόμα ότι ο προβλεπόμενος χώρος δεν θα είναι αξιοποιήσιμος και δεν θα έχει κυκλοφοριακή σύνδεση. Τέλος επέμεινε οι αθλητικές εγκαταστάσεις να δημιουργηθούν στην ανατολική και νοτιοανατολική πλευρά που γειτνιάζει με την Αγιάννα.

Ενδιαφέρον είναι ακόμα πως ο κ. Νανόπουλος εμφανίστηκε βέβαιος πως νωρίτερα από το χρονικό περιθώριο των 3 ετών ο δήμος θα έχει κάνει την πολεοδόμηση του στρατοπέδου, γεγονός που θα οδηγήσει στην αξιοποίηση των 150 στεμμάτων από τον Δήμο.

Κρούσμα κορονοϊού στον ΟΑΕΕ (ΤΕΒΕ) Κορίνθου

Previous article

Επιτέλους! Σε νέο κτίριο η Αστυνομία της Κορίνθου!

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.