ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ερχεται νέα ρύθμιση για χρέη στην εφορία

0


Έλενα Λάσκαρη

Νέο πακέτο διευκολύνσεων για φορολογούμενους οι οποίοι δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους προωθεί το υπουργείο Οικονομικών, με τον Χρήστο Σταϊκούρα να προαναγγέλλει (στο Mega) ανακοινώσεις για ενδεχόμενη νέα ρύθμιση εντός Οκτωβρίου.

Πληροφορίες αναφέρουν πως δεν αποκλείεται ένα νέο σχήμα ρύθμισης χρεών σε περισσότερες από 48 δόσεις που προβλέπει σήμερα για έκτακτες καταστάσεις η πάγια ρύθμιση (24 δόσεις για τακτικές οφειλές), αν και υπέρβαση του ορίου των 48 δόσεων προϋποθέτει και συμφωνία με τους θεσμούς. Φορείς της αγοράς ζητούν επαναφορά σχήματος 100 δόσεων.

Οι συσκέψεις επί του θέματος στο υπουργείο Οικονομικών έχουν ήδη ξεκινήσει και επιχειρείται να καλυφθούν όλες οι πτυχές του προβλήματος. Όπως αναφέρουν πηγές με γνώση των διεργασιών, «πρέπει να δούμε τι συμβαίνει με φορολογούμενους οι οποίοι έχασαν τις ρυθμίσεις οφειλών, δεν μπορούν για οποιοδήποτε λόγο να ενταχθούν στην τρέχουσα πάγια ρύθμιση των 24-48 δόσεων ή γενικότερα έρχονται αντιμέτωποι με χρέη τα οποία δεν μπορούν να διαχειριστούν…».

Στο τραπέζι των προβληματισμών μπαίνουν όλοι οι περιορισμοί που έχουν επιβληθεί λόγω πανδημίας και είτε αφορούν τοπικά lockdown είτε τη λειτουργία της εστίασης με περιορισμένο ωράριο και επιπρόσθετα τις νέες συνθήκες στην αγορά εργασίας . «Υπάρχουν άνθρωποι που πιέζονται, χρειάζεται μια ολιστική προσέγγιση του προβλήματος», συμπληρώνει η ίδια πηγή, παραπέμποντας στις σχετικές δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών για άμεσες ανακοινώσεις.

Οι νέες παρεμβάσεις θα αφορούν φορο-χρέη που ανακύπτουν στη διάρκεια της πανδημίας καθώς οι οφειλές της περιόδου του γενικού lockdown την περασμένη άνοιξη παραμένουν παγωμένες έως το τέλος Απριλίου 2021 και στη συνέχεια έχει εξαγγελθεί πως θα ρυθμιστούν σε 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις ή 24 έντοκες, με επιτόκιο της τάξης του 2,5%.

Το πάγωμα οφειλών της περιόδου Μαρτίου-Απριλίου οδήγησε σε συγκράτηση της αύξησης των νέων ληξιπρόθεσμων χρεών στην εφορία αλλά με το πέρας της περιόδου αναστολών, θεωρείται βέβαιο πως τα ληξιπρόθεσμα χρέη θα πάρουν φωτιά…

Πηγή: euro2day.gr

admin

Κινητή μονάδα επεξεργασίας στραγγιδίων μπαίνει στον ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου

Previous article

Κορωνοϊός: Σχεδόν 20.000 κρούσματα στην Amazon

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *