Περιφερεια

Μπορεί να φτάσει το φως από την Ακρόπολη στον Ακροκόρινθο;

0

Μία πρωτοβουλία, η οποία, αν ευοδωθεί, θα γίνει σημείο αναφοράς για την Κορινθία πήρε ο Τάσος Γκιολής, όπως αποκάλυψε στο περιθώριο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε.

Συγκεκριμένα σήμερα το μεσημέρι επρόκειτο να συναντηθεί με εκπρόσωπο της ομάδας που ανέλαβε τον φωτισμό της Ακρόπολης, από τον οποίο θα ζητήσει να συντάξει μελέτη για τον φωτισμό εκ νέου του κάστρου του Ακροκορίνθου.

Διαβάζοντας τις τελευταίες ημέρες για το έργο του φωτισμού της Ακρόπολης, έπεσα πάνω στα ονόματα των ανθρώπων που επιμελήθηκαν όλο το project“, μας είπε ο κ. Γκιολής. “Και σκέφτηκα το απλό. Αν κατάφεραν με τέτοια επιτυχία να φωτίσουν την Ακρόπολη, πόσο μάλλον τον Ακροκόρινθο. Έτσι βρήκα τα στοιχεία επικοινωνίας και ήρθα σε επαφή μαζί τους. Σήμερα έχω ραντεβού με έναν εκπρόσωπό τους. Δεν ξέρω τι θα προκύψει και τι θα βγει, αλλά είναι μια ευκαιρία για την περιοχή. Ο περιφερειάρχης είναι θετικός και υπάρχει “μπάτζετ” για το συγκεκριμένο έργο. Αν μπορεί το σχέδιο να είναι εντός του προϋπολογισμού, αναμφίβολα θα μιλάμε για μεγάλη επιτυχία“.

Η αλήθεια είναι πως ο φωτισμός του Ακροκορίνθου είναι μια δύσκολη προσπάθεια κυρίως εξ αιτίας των ιδιαιτεροτήτων που αφορούν όχι τόσο το τεχνικό μέρος, όσο την περιφρούρηση του έργου. Όλοι γνωρίζουν πως ο λόγος που έσβησαν τα φώτα στον Ακροκόρινθο είχε να κάνει με την γνωστή “ομάδα του χαλκού”, η οποία ξήλωσε όλα τα καλώδια, προκειμένου να τα μεταπωλήσει.

Άρα το πιο δύσκολο στοιχείο του έργου δεν θα είναι η ανάδειξη του κάστρου, αλλά η διαφύλαξη και η προστασία των φωτιστικών συστημάτων, ώστε να μην πάει χαμένη όλη η προσπάθεια.

Ως εκ τούτου θα περιμένουμε με ενδιαφέρον την εξέλιξη των επαφών που θα έχει ο κ. Γκιολής με την τεχνική ομάδα…

40 εκατομμύρια σε 119 Δήμους για τον Κορονοϊό – Πόσα θα λάβει ο Δήμος Λουτρακίου και ο Δήμος Βέλου

Previous article

Όλο και αυξάνονται οι ομάδες αρνητών της μάσκας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *