ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Κορδώσης: “Δικαιώθηκα για την έκπτωση του εργολάβου, αλλά…” (video)

0

Δημόσια τοποθέτηση για τρία σημαντικά θέματα που αναδείχτηκαν στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο Κορίνθου, αλλά και γενικότερα για την λειτουργία του σώματος, πήρε ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Κορινθίων Χρήστος Κορδώσης, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που προκάλεσε.

Ο κ. Κορδώσης αναφέρθηκε στο ζήτημα της χωροθέτησης του νέου Διοικητηρίου, στο ζήτημα του μνημείου για τον Απόστολο Παύλο και της χωροθέτησής του, αλλά κυρίως στο ζήτημα της πλατείας και της έκπτωσης του εργολάβου, ένα ζήτημα για το οποίο ο ίδιος, όπως είπε αισθάνεται δικαιωμένος, καθώς ήταν ο πρώτος που είχε επισημάνει την αναγκαιότητα έκπτωσης.

Για το Διοικητήριο ο κ. Κορδώσης δεν απέστη από την -σχεδόν- ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου: “είναι πάγια θέση και δική μου και όλου του δημοτικού συμβουλίου η διεκδίκηση ενός χώρου στο 6ο ΣΠ, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα ευρύτατο διοικητικό κέντρο“, είπε ο κ. Κορδώσης. Εξειδικεύοντας τους λόγους για τους οποίους ο ίδιος θεωρεί πως δεν είναι ορθή η επιλογή, ο κ. Κορδώσης αναφέρθηκε στην απόσταση απο το κέντρο της Κορίνθου, τον κυκλοφοριακό φόρτο που θα προκαλέσει, αλλά και τις αδυναμίες που προκύπτουν από το υφιστάμενο ΓΠΣ.

Προσθέτοντας στις παρατηρήσεις του για το διοικητήριο και αυτές για τα 10 στρέμματα που παραχωρήθηκαν στον δήμο ο κ. Κορδώσης υποστήριξε ότι η νέα δημοτική αρχή, δεν υπερασπίστηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο την παραχώρηση των 10 στρεμμάτων που είχε επιτύχει η διοίκηση Πνευματικού και ουσιαστικά επέτρεψε να δημιουργηθεί στον χώρο αυτόν η Ανοιχτή Δομή. Τόνισε ακόμα ότι ο χώρος που πήρε ο δήμος σήμερα στο συγκεκριμένο σημείο δεν εξυπηρετεί και θα πρέπει τα 10 στρέμματα να χωροθετηθούν σε άλλο σημείο.

Το διοικητήριο και τα 10 στρέμματα

Για το ζήτημα του μνημείου για τον Απόστολο Παύλο, ο κ. Κορδώσης ταυτίστηκε με την καθολική άποψη των μελών του Δ.Σ. πως δεν είναι αντίθετος σε ένα τέτοιο έργο. Διαφώνησε ωστόσο ξεκάθαρα με την χωροθέτησή του στην πλατεία, καταθέτοντας εναλλακτικές προτάσεις, όπως η Μητρόπολη, το Βήμα Γαλλίωνα στην Αρχαία Κόρινθο, ή η είσοδος της πόλης.
Μάλιστα υποστήριξε ότι ο ίδιος θα ζητήσει να επανέλθει το ζήτημα στο δημοτικό συμβούλιο, προκειμένου να ξεκινήσει μια νέα διαδικασία που θα αφορά την διαβούλευση με ειδικούς από τον χώρο της τέχνης και της αρχιτεκτονικής που να τοποθετούνται για το πως θα “δέσει” το μνημείο καλύτερα με την πόλη.

Για την πλατεία στα περιβολάκια, ο κ. Κορδώσης υπενθύμισε πως ο ίδιος φώναζε απο πολύ νωρίς για το πρόβλημα που υπήρχε με τις υπεργολαβίες. Για την απόσυρση του θέματος υποστήριξε ότι αυτή δεν έγινε επειδή το Δημοτικό Συμβούλιο είναι αναρμόδιο, αλλά επειδή δεν υπήρχε εισήγηση της Τεχνικής Επιτροπής της περιφέρειας που είναι προϋπόθεση για κάθε έκπτωση εργολάβου.
Το ενδιαφέρον, πάντως, είναι ότι με ξεκάθαρο τρόπο, ο κ. Κορδώσης υποστήριξε την ολοκλήρωση της πλατείας (ως καθαυτού χώρου) με κάθε τρόπο, έτσι ώστε να γίνει σύντομα ο νέος διαγωνισμός και να ολοκληρωθεί η ανάπλαση (τουριστικό περίπτερο, πεζοδρομήσεις κ.λπ) με νέο ανάδοχο. Υπενθύμισε, όμως, ότι σε μια τέτοια περίπτωση “θα πρέπει να γίνει αρχιτεκτονικός διαγωνισμός, όπως προέβλεπε, άλλωστε και η παλαιόερη θέση της Συμμαχίας Πολιτών…“.

Το απόσπασμα για την Πλατεία και το Άγαλμα

Τέλος ο κ. Κορδώσης εξέφρασε την δυσαρέσκειά του για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το δημοτικό συμβούλιο: “είδα την συνεδρίαση από το σπίτι μου μέσω του live streaming και κατάλαβα τι βλέπουν οι πολίτες πολλές φορές. Αναλαμβάνω και εγώ το μερίδιο που μου αναλογεί για όσα συμβαίνουν κατά καιρούς στις συνεδριάσεις, αλλά το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης φέρει ο πρόεδρος και ο δήμαρχος που τον επέλεξε. Ο πρόεδρος δεν μπορεί να συμμετέχει στις συνεδριάσεις -και μάλιστα με τον τρόπο που το κάνει”.
Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος τόνισε ότι το δημοτικό συμβούλιο δυσλειτουργεί και έφερε ως παράδειγμα “τα σχεδόν δέκα θέματα που αποσύρθηκαν απο έλλειψη γνώσης για την λειτουργία του Δ.Σ.“.

Τρυπούσε κρυφά τα προφυλακτικά και μπαίνει στη φυλακή για βιασμό

Previous article

Καιρός: Κορυφώνεται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης – Πού αναμένονται λασποβροχές

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.