ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

Απλήρωτοι 2μήνες οι εργαζόμενοι στο Spa Λουτρακίου! Επιστολή

0

Επί δύο μήνες παραμένουν απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στο Spa Λουτρακίου, καθώς τους οφείλονται δεδουλευμένα για τον Αύγουστο και το Σεπτέμβριο. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει επιστολή που έστειλαν στο Δημοτικό Συμβούλιο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, οι εργαζόμενοι αδυνατούν να αντιμετωπίσουν τις στοιχειώδεις ανάγκες των οικογενειών τους, έχοντας μια αξιοπρεπή ζωή και διαβίωση.

Οι εργαζόμενοι του Spa, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, προσέρχονται κανονικά στο χώρο της εργασίας τους, φροντίζοντας για την ομαλή λειτουργία της επιχείρησης, ανεξαρτήτως αν πολλοί εξ αυτών, αδυνατούν να ανταποκριθούν στις απλές, καθημερινές τους ανάγκες.
Μάλιστα, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά στην επιστολή τους, εν’ όψει του 2ου κύματος του κορονοϊού, είναι εξαιρετικά δύσκολο να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους από τα έσοδα του Spa που λόγω της πανδημίας, βγαίνουν συνεχώς μειωμένα.Με την δραματική συρρίκνωση των εσόδων του υδροθεραπευτηρίου, λόγω μειωμένης προσέλευσης πελατών, η καταβολή των οφειλομένων μισθών από τα υπάρχοντα έσοδα (τα οποία συνεχώς φθίνουν) καθίσταται όλο και πιο αδύνατη. Με δεδομένο το δεύτερο κύμα της πανδημίας που τοποθετείται από τους ειδικούς στο τέλος Οκτωβρίου και αρχές Νοεμβρίου, προβάλλεται δυσοίωνη κάθε εκτίμηση για την επιβίωσή μας,τονίζουν.

Αναλυτικά η Επιστολή

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ι.Δ.Α.Χ. ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ 

Λουτράκι, 01 Οκτωβρίου 2020

Προς : Τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγ. Θεοδώρων κ. Φ. Θυμή       Κοιν.: Δήμαρχο Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγ. Θεοδώρων κ. Γ. Γκιώνη
Αρχηγούς Δημοτικών Παρατάξεων κ. Μ. Πρωτοπαππά, κ. Κ. Λογοθέτη,
κ. I. Καραπανάγο, κ. Κ. Ζερβό, κ. Δ. Βασιλείου, κ. Χρ. Ασημακόπουλο 

ΘΕΜΑ : Άμεση επίλυση οικονομικών και άλλων θεμάτων.
Αξιότιμε κ. Πρόεδρε, 

Σας αποστέλλουμε την παρούσα επιστολή με την παράκληση να αναγνωσθεί στο δημοτικό συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες με τα θέματα που αφορούν την εταιρεία στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση. 

Μέσω της επιστολής αυτής, επιθυμούμε να ενημερώσουμε τα μέλη του δημοτικού
συμβουλίου για την δεινή οικονομική μας κατάσταση που αγγίζει τα όρια της εξαθλίωσης. 
Μετά την 3μηνη αναστολή λειτουργίας του Υδροθεραπευτηρίου λόγω covid και την περικοπή των 3 μηνιαίων μισθών μας, επιστρέψαμε στην εργασία μας στις 15 Ιουνίου και μέχρι σήμερα έχουμε εξοφληθεί τα δεδουλευμένα του Ιουλίου. Δηλαδή εμείς που ανήκουμε στην οικογένεια του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγ. Θεοδώρων παραμένουμε απλήρωτοι για τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο. 

Όπως αντιλαμβάνεσθε η οικονομική μας κατάσταση είναι δραματική σε βαθμό που δεν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε ούτε στις πιο στοιχειώδεις ανάγκες μας. 

Με την δραματική συρρίκνωση των εσόδων του υδροθεραπευτηρίου, λόγω μειωμένης προσέλευσης πελατών, η καταβολή των οφειλομένων μισθών από τα υπάρχοντα έσοδα (τα οποία συνεχώς φθίνουν) καθίσταται όλο και πιο αδύνατη. 

Με δεδομένο το δεύτερο κύμα της πανδημίας που τοποθετείται από τους ειδικούς στο τέλος Οκτωβρίου και αρχές Νοεμβρίου, προβάλλεται δυσοίωνη κάθε εκτίμηση για την επιβίωσή μας. 
Σας τονίζουμε πως οι μισθοδοσίες μας είναι τα μοναδικά εισοδήματα που έχουμε
προκειμένου να ζούμε εμείς και οι οικογένειές μας. 
Κατά συνέπεια η εισροή χρημάτων από άλλη πηγή εκτός του υδροθεραπευτηρίου είναι η μόνη λύση για το αδιέξοδο στο οποίο έχουμε περιέλθει. 
Επίσης, θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε πως δεν υπάρχει σαφές χρονοδιάγραμμα για τις μετακινήσεις που ξεκίνησαν με καθυστέρηση στις αρχές Σεπτεμβρίου με αποτέλεσμα να προκύπτουν συνεχώς νέα προβλήματα.
Μετά την ανωτέρω , παρακαλούμε το Σώμα να βρεθεί αρωγός στα δύσκολα προβλήματά μας, που ταυτόχρονα είναι και της εταιρείας. 

Πιο συγκεκριμένα παρακαλούμε: 

Α) για την άμεση εξεύρεση άλλων οικονομικών πόρων με στόχο την αποπληρωμή των δεδουλευμένων μας 
Β) για άμεση επίλυση των πιθανών προβλημάτων που ίσως υπάρξουν στα οικονομικά του Δήμου με άμεση αναμόρφωση του δημοτικού προϋπολογισμού για την εξασφάλιση των απαραίτητων κονδυλίων που θα επιτρέψουν την συνέχιση των μετακινήσεων και των θεμάτων που πιθανώς να προκόψουν με τo οργανόγραμμα και τις κενές θέσεις. 
Γ) προσδιορισμό με σαφές χρονοδιάγραμμα μετακίνησης όλων των εργαζομένων Ι.Δ.Α.Χ.

Μι εκτίμηση 

Οι εργαζόμενοι Ι.Δ.Α.Χ. της Τουριστικής Λουτρακίου Α.Ε. ΟΤΑ «Λουτράκι Α.Ε.»

8eCUgvCwsa

Πνευματικός: “Σκανδαλώδεις οι ευθύνες Νανόπουλου, Πούρου για τα Περιβολάκια”

Previous article

Κορινθιακός Βυθός

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.