ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΟΣΜΟΥ

ΗΠΑ : Έφιπποι αστυνομικοί έδεσαν και τραβούσαν σκοινί αφροαμερικανό

0

Στην αγωγή που κατέθεσε ο Ντόνλαντ Νίλι στις 7 Οκτωβρίου καταγγέλλει ότι τον Αύγουστο του 2019 συνελήφθη για παραβίαση ιδιωτικού χώρου στην πόλη αυτή της πολιτείας του Τέξας. Δύο έφιπποι, λευκοί αστυνομικοί του έδεσαν ένα σκοινί στις χειροπέδες που του είχαν φορέσει και τον οδήγησαν πεζό στο αστυνομικό τμήμα, μια σκηνή που θύμιζε τον τρόπο που μετέφεραν τους σκλάβους.

Αγωγή εναντίον της πόλης Γκάλβεστον και της αστυνομίας εκεί κατέθεσε ένας Αφροαμερικανός τον οποίο δύο λευκοί, έφιπποι αστυνομικοί έδεσαν και τραβούσαν με ένα σκοινί πέρυσι, μια υπόθεση που είχε προκαλέσει σάλο, δήλωσε χθες Δευτέρα ο δικηγόρος του.

Τον Αύγουστο του 2019 ο Ντόνλαντ Νίλι συνελήφθη για παραβίαση ιδιωτικού χώρου στην πόλη αυτή της πολιτείας του Τέξας. Δύο έφιπποι, λευκοί αστυνομικοί του έδεσαν ένα σκοινί στις χειροπέδες που του είχαν φορέσει και τον οδήγησαν πεζό στο αστυνομικό τμήμα, μια σκηνή που θύμιζε τον τρόπο που μετέφεραν τους σκλάβους.

Με αυτό τον τρόπο διέσχισε αρκετούς δρόμους του Γκάλβεστον, με περαστικούς να τραβούν βίντεο και φωτογραφίες από το περιστατικό.

Η αγωγή

Στην αγωγή που κατέθεσε ο Νίλι στις 7 Οκτωβρίου καταγγέλλει ότι οι ενέργειες των αστυνομικών ήταν “ακραίες” και “σκανδαλώδεις” και του προκάλεσαν σωματικά και ψυχολογικά τραύματα. Τόνισε μάλιστα ότι “είχα την εντύπωση ότι με εξέθεσαν όπως τους σκλάβους” σε μια κατάσταση η οποία του προκάλεσε “ντροπή, ταπείνωση και φόβο”.

Ζητεί αποζημίωση ενός εκατομμυρίου δολαρίων.

“Αυτό που συνέβη στον Ντόναλντ πολύ απλά δεν είναι σωστό”, επεσήμανε η δικηγόρος του Τζούλι Κέτερμαν. “Δεν πρόκειται απλώς για χρήματα, πρόκειται για το τι είναι δίκαιο και άδικο για κάθε έναν από εμάς, είτε είναι μαύρος είτε είναι λευκός, είτε πάσχει από ψυχολογικά προβλήματα είτε όχι, είτε είναι άστεγος είτε όχι”, πρόσθεσε.

Την εποχή του συμβάντος ο Νίλι, που πάσχει από ψυχολογικά προβλήματα, ήταν άστεγος. Κοιμόταν στο πεζοδρόμιο όταν συνελήφθη για παραβίαση ιδιωτικού χώρου

Ο ένας από τους δύο αστυνομικούς που τον συνέλαβαν ακούγεται να λέει, στο βίντεο που τράβηξε η κάμερα που έφερε πάνω του, ότι θα φαίνεται “άσχημο” να περιφέρουν τον Νίλι δεμένο με ένα σκοινί μέσα από την πόλη.

Από την πλευρά του ο διοικητής της αστυνομίας του Γκάλβεστον, ο Βέρνον Χέιλ, και ο ίδιος Αφροαμερικανός, εξήγησε ότι η μεταφορά συλληφθέντων δεμένων με σκοινί είναι μια “τεχνική την οποία διδάσκονται οι αστυνομικοί και η καλύτερη πρακτική σε κάποιες περιστάσεις”. Ωστόσο παραδέχθηκε ότι οι δύο αστυνομικοί επέδειξαν “ελλιπή κρίση” και τους έπαψε από το σώμα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

8eCUgvCwsa

ΜΑΘΗΤΡΙΑ ΣΤΗ ΚΕΝΥΑ

Previous article

Νέο ρεκόρ για τα ελληνικά ομόλογα – Στο 0,8% το 10ετές

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.