ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Κορωνοϊός: Εκτακτα μέτρα ανακοινώνει ο Χαρδαλιάς στις 19.00

0

Στην ανακοίνωση νέων έκτακτων μέτρων αναμένεται να προχωρήσει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς στις 19.00.

Μετά την έξαρση νέων κρουσμάτων την Τρίτη, αλλά και τα ακόμη περισσότερα που αναμένονται σήμερα, ο Νίκος Χαρδαλιάς αναμένεται να ανακοινώσει νέα μέτρα, τα οποία φαίνεται πως θα αφορούν κατά κύριο λόγο την βόρεια Ελλάδα.

Χθες ανακοινώθηκαν 667 κρούσματα κορωνοϊού, αριθμός-ρεκόρ από την έναρξη της πανδημίας στη χώρα. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα αναμένεται να ανακοινωθούν πολύ περισσότερα κρούσματα κορωνοϊού σε σχέση με χθες, μια ιδιαίτερα ανησυχητική εξέλιξη για την πορεία της Covid-19 στη χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα ενημερωθεί λεπτομερώς για την κατάσταση αμέσως μετά την επιστροφή του από την Κύπρο και ήδη εξετάζεται η λήψη νέων μέτρων, όπως η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας και η ευρύτερη χρήση μάσκας, δηλαδή το να γίνει υποχρεωτική σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους και σε περιοχές χαμηλότερου επιπέδου κινδύνου.

Τα στοιχεία είναι άκρως ανησυχητικά από το πρωί, καθώς από διάφορες πηγές επιβεβαιώνονται συνεχώς κρούσματα. 18 κρούσματα σε εργοστάσιο στα Ψαχνά Ευβοίας, 4 στον Λαγκαδά, 7 από τα rapid tests στη Νέα Σμύρνη, ενώ ανησυχητικά είναι και τα στοιχεία για τα εν ενεργεία κρούσματα σε διάφορες περιοχές.

Χαρακτηριστικά, σήμερα ο Νίκος Χαρδαλιάς από την Καστοριά ανέφερε ότι στην πόλη υπάρχουν 113 ενεργά κρούσματα με μέσο όρο ηλικίας τα 37 έτη.

Κορωνοϊός: Σήμερα οι αλλαγές στον χάρτη επικινδυνότητας
Να σημειωθεί ότι σήμερα αναμένονται οι αλλαγές στον χάρτη της Πολιτικής Προστασίας με τα τέσσερα επίπεδα επικινδυνότητας για κάθε περιφερειακή ενότητα.

Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, μετά τη συνεδρίαση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων και την ανάλυση των ήδη επιβαρυμένων επιδημιολογικών στοιχείων, αναμένεται να υπάρξουν αλλαγές σε περιοχές που παρουσιάζεται αυξητική τάση κρουσμάτων.

Η επικύρωση της αλλαγής χρωματισμού και αλλαγής επιπέδου επικινδυνότητας διασποράς του ιού σε περιοχές που παρουσιάζουν διαρκώς αυξανόμενα επιδημιολογικά δεδομένα αναμένεται να έρθει σήμερα, μετά τη συνεδρίαση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, και οι ανακοινώσεις σταδιακά μέχρι την Παρασκευή.

Συγκεκριμένα, αναμένεται η Θεσσαλονίκη να περάσει από το «κίτρινο» στο «πορτοκαλί» επίπεδο, πληροφορία που επιβεβαίωσε σε δηλώσεις του και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, Ιωάννινα και Καστοριά να περάσουν στο «κόκκινο» επίπεδο, να μπουν δηλαδή σε καθεστώς lockdown.

Συνεχίζονται οι προγραμματισμένες εργασίες καθαρισμού των ρεμάτων στον Δήμου Βέλου Βόχας

Previous article

NASA: Το OSIRIS-REx άγγιξε τον αστεροειδή Μπενού για να συλλέξει δείγμα από την επιφάνειά του

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.