ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Διάγγελμα Μητσοτάκη για τα νέα μέτρα το απόγευμα

0

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έγινε δεκτός από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την ενημέρωσε πως το απόγευμα θα απευθυνθεί στους πολίτες προκειμένου να τους ενημερώσει για τον κορωνοϊό.

«Ευκαιρία να σας ενημερώσω για τις εξελίξεις στο μέτωπο κατά του κορωνοϊού είμαστε αντιμέτωποι με ένα δεύτερο κύμα, έχει έρθει και στη χώρα μας.
Θα μιλήσω στους πολίτες και θα εξηγήσω που βρισκόμαστε και ποια μέτρα θα πρέπει να λάβουμε», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Η σημερινή ημέρα θεωρείται κομβική για τις αποφάσεις που θα λάβει το Μέγαρο Μαξίμου και αφορούν περαιτέρω μέτρα. Στο τραπέζι βρίσκονται η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους εξωτερικούς χώρους και η απαγόρευση κυκλοφορίας από τη 1 το βράδυ έως τις 5 το πρωί, σε όσες περιοχές βρίσκονται στο επίπεδο επικινδυνότητας 3, δηλαδή αυτές που είναι με πορτοκαλί στον χάρτη. Στην κατηγορία αυτή περιλαμβάνονται φυσικά η Αττική και η Θεσσαλονίκη.

Προς το παρόν, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν εξετάζεται το κλείσιμο των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος πριν από τις 12 τα μεσάνυχτα, που ισχύει σήμερα. Εξ ου και οι λίγες ώρες απαγόρευσης της κυκλοφορίας που έχουν ως κύριο στόχο την αποφυγή συνωστισμού σε πλατείες και πάρκα.

Η πανδημία αναμένεται να απασχολήσει και την προγραμματισμένη τηλεδιάσκεψη που θα έχει στις 12:30 ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τους 13 περιφερειάρχες της χώρας. Θα γίνει αναλυτική συζήτηση για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, ειδικά στις πιο επιβαρυμένες περιοχές και ίσως είναι οι πρώτοι που θα μάθουν τις προθέσεις του πρωθυπουργού. Πάντως, από την πλευρά της κυβέρνησης δίνουν πολύ μεγάλο βάρος στην τήρηση των υφιστάμενων μέτρων και την πιστή εφαρμογή των αποφάσεων της Πολιτικής Προστασίας. Στόχος είναι να βρίσκονται στον δρόμο όλες οι υπηρεσίες ελέγχου προκειμένου να εντοπίζονται όσες επιχειρήσεις δεν λειτουργούν με βάση τους κανόνες.


Πέθανε εθελοντής που συμμετείχε στη δοκιμή του εμβολίου της AstraZeneca – Πρόκειται για 28χρονο Βραζιλιάνο γιατρό

Previous article

Αυτό είναι το πιο γρήγορο αυτοκίνητο του πλανήτη (video)

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.