ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αποσύρουν οι δάσκαλοι της Κορινθίας τα ψηφοδέλτια για τις εκλογές των Περιφερειακών Συμβουλίων

0

Στην απόφαση να αποσύρουν τα ψηφοδέλτια τους από τις εκλογές για την ανάδειξη αιρετών στα Περιφερειακά Υπηρεσιακά Συμβούλια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΥΣΠΕ) κατέληξε το δ.σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας. Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν τα μέλη του Δ.Σ. καταγγέλλουν την ηλεκτρονική διαδικασία της ψηφοφορίας και ζητούν, μεταξύ άλλων, την αναβολή της πραγματοποίησης των εκλογών μέχρι να υπάρξουν ευνοϊκές συνθήκες για την δια ζώσης εκλογική διαδικασία.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή του το δ.σ. του συλλόγου αναφέρει:

“Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας συνεδρίασε εκτάκτως την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020 για το θέμα της διεξαγωγής των ηλεκτρονικών εκλογών της 7ης Νοεμβρίου 2020. Αφού διαπιστώθηκε απαρτία (παρόντα όλα τα μέλη),  το Δ.Σ. αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ να αποσύρουμε όλα τα ψηφοδέλτια από τις εκλογές για την ανάδειξη αιρετών του ΠΥΣΠΕ Κορινθίας και να καταθέσουμε συλλογικά τις αιτήσεις απόσυρσης στη Διεύθυνση την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου, καθώς επίσης και να μην ορίσουμε ΚΑΝΕΝΑΝ εκπρόσωπο στις εφορευτικές επιτροπές.

Παράλληλα καλούμε ΟΛΟΥΣ εσάς να μην αποδεχτείτε τον ορισμό σας ως μέλη των εφορευτικών επιτροπών για το οποίο σας παρέχεται συνδικαλιστική κάλυψη από την Ομοσπονδία (σε περίπτωση που δεχτείτε πιέσεις). Τέλος σε περίπτωση πραγματοποίησης των εκλογών μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας σας καλούμε ΟΛΟΥΣ να απέχετε !!!

Μόνο έτσι, αντιδρώντας συλλογικά, θα μπορέσουμε να σταματήσουμε την ηλεκτρονική ψηφοφορία και θα καταφέρουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ με τη στάση ΜΑΣ (την ΑΠΟΧΗ) να μην νομιμοποιήσουμε τη διαδικασία.

 Ζητάμε από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας:

· 1.Αναβολή της πραγματοποίησης των εκλογών μέχρι να υπάρξουν ευνοϊκές συνθήκες για την δια ζώσης εκλογική διαδικασία.

· 2.Παράταση της θητείας των νυν αιρετών.

· 3.Πραγματοποίηση της εκλογικής διαδικασίας δια ζώσης και όχι με ηλεκτρονικό τρόπο, για τον οποίον υπάρχουν σοβαροί προβληματισμοί για την ταυτοποίηση των ψηφοφόρων, τη μυστικότητα της ψήφου, την «αντοχή»  του συστήματος.

· 4. Διεξαγωγή των εκλογών εργάσιμη ημέρα, καθώς για αρκετούς συναδέλφους η ημέρα του Σαββάτου είναι απαγορευτική.

Αυτή είναι η Κορίνθια που μπήκε στο Bachelor (ΒΙΝΤΕΟ)

Previous article

Ολλανδία: Καταδίωξη της αστυνομίας με οδηγό Golf GTI με ταχύτητες έως 240 χλμ/ώρα

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.