ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Ενα δωμάτιο, ένα μπαρ και μία σχολική αίθουσα: Πώς ο κορωνοϊός εξαπλώνεται μέσω του αέρα -Συγκλονιστική αναπαράσταση

0

Οι ειδικοί προειδοποιούν διαρκώς: Η χρήση μάσκας και ο καλός αερισμός του χώρου βοηθούν στη μείωση της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Η El Pais ετοίμασε ένα μοναδικό παράδειγμα, με τρία καθημερινά σενάρια σε ένα σπίτι, ένα μπαρ και μια σχολική αίθουσα.

Ο κίνδυνος μετάδοσης του κορωνοϊού είναι υψηλότερος σε εσωτερικούς χώρους, αλλά μπορεί να μειωθεί εφαρμόζοντας όλα τα διαθέσιμα μέτρα για την καταπολέμηση της μόλυνσης μέσω αερολυμάτων. Ακολουθεί μια επισκόπηση της πιθανότητας μόλυνσης σε τρία καθημερινά σενάρια, με βάση τα μέτρα ασφαλείας που χρησιμοποιήθηκαν αλλά και τη διάρκεια της έκθεσης.

Δωμάτιο σπιτιού
Έξι άνθρωποι συγκεντρώνονται σε ένα σπίτι, ένας από τους οποίους έχει μολυνθεί. Περίπου το 31% των εστιών κορωνοϊού που καταγράφηκαν στην Ισπανία προκαλούνται από τέτοιου είδους συγκεντρώσεις, κυρίως μεταξύ οικογένειας και φίλων.

Ανεξάρτητα από το εάν διατηρούνται οι ασφαλείς αποστάσεις, εάν τα 6 άτομα περάσουν 4 ώρες μαζί μιλώντας δυνατά, χωρίς να φορούν μάσκα, σε ένα δωμάτιο χωρίς εξαερισμό, όλα τα υπόλοιπα 5 άτομα θα μολυνθούν.

Εάν φορούν μάσκα, 4 επιπλέον άτομα διατρέχουν κίνδυνο μόλυνσης. Οι μάσκες από μόνες τους δεν θα αποτρέψουν τη μόλυνση εάν η έκθεση παραταθεί.

Ο κίνδυνος μόλυνσης μειώνεται σε κάτω από ένα άτομο εάν η ομάδα χρησιμοποιεί μάσκες, μειώσει τη διάρκεια της συγκέντρωσης κατά το ήμισυ και αερίζει τον χώρο που χρησιμοποιεί.

Ο κορωνοϊός εξαπλώνεται μέσω του αέρα, ειδικά σε εσωτερικούς χώρους. Αν και δεν είναι τόσο μολυσματικός όσο η ιλαρά, οι επιστήμονες αναγνωρίζουν τον ρόλο που διαδραματίζει η μετάδοση αερολυμάτων –μικροσκοπικά μεταδοτικά σωματίδια που εκπνέονται από ένα μολυσμένο άτομο και παραμένουν αιωρούμενα στον αέρα ενός εσωτερικού περιβάλλοντος. Πώς λειτουργεί η μετάδοση; Και, το πιο σημαντικό, πώς μπορούμε να τη σταματήσουμε;

Η μετάδοση του κορωνοϊού γίνεται και μέσω αερολυμάτων

Πηγή: iefimerida.gr

8eCUgvCwsa

Ένας ελληνορθόδοξος ιερέας τραυματίστηκε σοβαρά έπειτα από ένοπλη επίθεση σε ελληνική εκκλησία στην οδό St-Lazare στη Λυών της Γαλλίας

Previous article

Κορωνοϊός: 2.056 νέα κρούσματα -135 οι διασωληνωμένοι, 6 θάνατοι

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.