ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Κορονοϊός στην Ιταλία: Απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 22:00 σε όλη την επικράτεια από την Πέμπτη

0

Ο Κόντε θα ανακοινώσει και νέα μέτρα εντπός της μέρας

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε υπέγραψε στη διάρκεια της νύκτας διάταγμα με το οποίο επιβάλλεται σε όλη την επικράτεια απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 22:00 (τοπική ώρα, 21:00 ώρα Ελλάδας), αναφέρουν σήμερα το πρωί τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε υπέγραψε, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, το κυβερνητικό διάταγμα το οποίο περιέχει νέα περιοριστικά μέτρα, με στόχο την μείωση των νέων κρουσμάτων κορονοϊού. Ο Κόντε αναμένεται να παρουσιάσει τα διάφορα μέτρα στους Ιταλούς αργότερα, σε τηλεοπτικό του μήνυμα.

Όπως αναφέρει ο Τύπος, το διάταγμα θα ισχύσει από αύριο, Πέμπτη, μέχρι τις 3 Δεκεμβρίου. Προβλέπεται μείωση της χωρητικότητας των μέσων μαζικής μεταφοράς στο 50%, όπως και η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί, με υπογραφή υπεύθυνης δήλωσης για όποιον μετακινείται αυτές τις ώρες.

Η τηλεεκπαίδευση αναμένεται να ισχύσει σε όλη την χώρα για τα λύκεια και στα γυμνάσια, στις περιοχές με πιο υψηλό αριθμό κρουσμάτων. Η χρήση προστατευτικής μάσκας, όμως, γίνεται υποχρεωτική από το δημοτικό. Παράλληλα, οι ιταλικές περιφέρειες θα χωριστούν σε τρεις ζώνες ή περιοχές (κόκκινες, πορτοκαλί και πράσινες), ανάλογα με τον δείκτη μετάδοσης του ιού και άλλα κριτήρια. Στις περιοχές αυτές θα ισχύσουν διαφορετικοί κανόνες και απαγορεύσεις.

Η έγκριση, όμως, του συγκεκριμένου διαχωρισμού βρίσκει αντίθετους τους περιφερειάρχες της χώρας, οι οποίοι θεωρούν ότι, «ουσιαστικά, τους αφαιρέθηκαν οι αρμοδιότητές τους».

Νέοι περιορισμοί στην Πολωνία

Η Πολωνία θα ανακοινώσει περισσότερους περιορισμούς σήμερα για να ανακόψει την εξάπλωση του κορονοϊού, δήλωσε σήμερα ο προσωπάρχης του πρωθυπουργού Μίχαλ Ντβόρτζικ.

Η Πολωνία βρίσκεται αντιμέτωπη με αύξηση στα κρούσματα, με το τελευταίο ρεκόρ στα ημερήσια περιστατικά –21.897– να καταγράφεται το Σάββατο. Στη χώρα εξαντλούνται οι κλίνες στα νοσοκομεία, οι αναπνευστήρες και το οξυγόνο και δεν επαρκεί το ιατρικό προσωπικό.

«Η κατάσταση είναι σοβαρή και σήμερα ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει περαιτέρω περιορισμούς, αποφάσεις που θα περιορίζουν τη λειτουργία μας, τον αριθμό των κοινωνικών επαφών», δήλωσε ο Ντβόρτζικ στον ραδιοφωνικό σταθμό Siodma9. Επανέλαβε ότι η κυβέρνηση θέλει να αποφύγει ένα καθολικό lockdown.

Η Πολωνία έχει ήδη κλείσει τα μπαρ και τα εστιατόρια και έχει ζητήσει από τους μεγαλύτερους σε ηλικία πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Το κυβερνών κόμμα PiS έχει προειδοποιήσει ότι οι μαζικές διαδηλώσεις που έχουν γίνει στη χώρα κατά την σχεδόν πλήρους απαγόρευσης της άμβλωσης θα έχουν ως αποτέλεσμα περισσότερες μολύνσεις COVID-19.

Κάποιοι ανοσιολόγοι, ωστόσο, δήλωσαν ότι οι διαδηλωτές φορούν μάσκες, τηρούν τις απαιτούμενες αποστάσεις και κάνουν πορεία σε ανοικτούς χώρες, το οποίο μειώνει τον κίνδυνο μόλυνσης. Οι διοργανωτές των διαδηλώσεων είπαν ότι η κυβέρνηση δεν πρέπει να μεταθέτει την ευθύνη για την αποτυχία να αντιμετωπίσει την πανδημία.

8eCUgvCwsa

Τέλος στις έρευνες για επιζώντες – Στους 114 οι νεκροί στη Σμύρνη

Previous article

Κορωνοϊός: 2.646 νέα κρούσματα, 179 διασωληνωμένοι, 18 θάνατοι

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.