ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συντονιστής της νεολαίας του ΜέΡΑ25 ο κορίνθιος Θωμάς Αχταρίδης

0

Μετά την ανάδειξη του Θοδωρή Βασιλακόπουλου ως μέλους της Πολιτικής Γραμματείας του ΜέΡΑ 25, ένας ακόμα Κορίνθιος, ο Θωμάς Αχταρίδης, μπήκε σε θεση ευθύνης στο κόμμα, αναλαμβάνοντας τη θέση του Συντονιστή της Νεολαίας.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του κόμματος, “το ΜέΡΑ25 οργανώνεται και αποκτά καθημερινά δεσμούς με την κοινωνία. Μετά τις εκλογές της Κεντρικής Επιτροπής, της Πολιτικής Γραμματείας και του Συντονιστή της ΚΕ, ήρθε η σειρά της Νεολαίας του κόμματος να οργανώσει την πρώτη της εκλογική διαδικασία, την εκλογή του Συντονιστή της.

Όλα τα μέλη της Νεολαίας ΜέΡΑ25 είχαν δικαίωμα ψήφου μέσω της ειδικής πλατφόρμας ψηφοφοριών του DiEM25. Η διαδικασία ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία και η συμμετοχή άγγιξε το 89%

Μετά από καθολική διαδικτυακή πανελλαδική ψηφοφορία, ο Θωμάς Αχταρίδης, εξελέγη με ποσοστό 81% και αποτελεί επίσημα τον πρώτο εκλεγμένο Συντονιστή της Νεολαίας ΜέΡΑ25.

Λίγα λόγια για τον Θωμά Αχταρίδη:

Ο Θωμάς Αχταρίδης, γεννήθηκε το 1998. Έζησε και μεγάλωσε στην Κόρινθο. Από το 2016 ζει μόνιμα στην Αθήνα. Είναι φοιτητής στο τμήμα Οικονομικής Επιστήμης, του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ). Είναι Ιδρυτικό μέλος του ΜέΡΑ25, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΜέΡΑ25 και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του DiEM25 για την Ελλάδα. Ήταν μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου και Κινηματικής Εξόρμησης του ΜέΡΑ25 (ΟΕΣΚΕ, Ιούλιος 2019 – Οκτώβριος 2020), και μέλος της Επιτροπής Καταστατικού του ΜέΡΑ25 (Ιούλιος 2019 – Οκτώβριος 2020).

Ήταν από τους πρώτους μαζί με πολλές/ους συντρόφους, μετά τις εκλογές του 2019, που πήρε την πρωτοβουλία για την οργάνωση της Νεολαίας ΜέΡΑ25. Είναι ενεργό μέλος φοιτητικών και εκπαιδευτικών κινημάτων. Συμμετέχει στο αντιφασιστικό, αντιρατσιστικό και αντικατασταλτικό κίνημα με ενεργή δράση. Είναι ευαισθητοποιημένος για θέματα δικαιωμάτων και μειονοτήτων. Από τα μαθητικά του χρόνια ανήκει στο χώρο της ριζοσπαστικής Αριστεράς με ενεργή συμμετοχή και αρθρογραφία.

Μιλώντας για την ανάδειξη του σε γραμματέα της Νεολαίας του ΜέΡΑ25 ο Θωμάς Αχταρίδης τόνισε

Ευχαριστώ από καρδιάς, όλες και όλους, τις συντρόφισσες και τους συντρόφους, που με τίμησαν με την ψήφο τους στην πρώτη εκλογική διαδικασία για τη Νεολαία ΜέΡΑ25. Σε αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες που ζούμε καταφέραμε και ξεπεράσαμε κάθε εμπόδιο και μπορέσαμε και κάναμε ένα πρώτο μικρό αλλά πολύ σημαντικό βήμα για την καλύτερη οργάνωσή μας…”.

Το πείραμα της Σλοβακίας: Δωρεάν τεστ σε όλους, αντί για lockdown

Previous article

Τηλεκπαίδευση στα σχολεία: Έπεσε το σύστημα από τη δεύτερη ώρα

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *