ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Υπ. Παιδείας: Τι συνέβη με το πρόβλημα στην τηλεκπαίδευση -Δεν θα ληφθούν υπόψη οι απουσίες

0

Σε τεχνικό ζήτημα της αρμόδιας εταιρείας απέδωσε τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν σήμερα στην τηλεκπαίδευση η Σοφία Ζαχαράκη, συμπληρώνοντας, πως το σύστημα Webex παρουσίασε προβλήματα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, η υφυπουργός Παιδείας σημείωσε ότι «λόγω τεχνικού ζητήματος της εταιρείας (σ.σ.: Cisco) δεν μπόρεσαν μαθητές να κάνουν σήμερα το μάθημά τους». Παράλληλα, επεσήμανε ότι δεν θα προσμετρηθούν οι απουσίες σήμερα για τους μαθητές, καθώς προσπάθησαν αλλά δεν κατάφεραν να μπουν στην ηλεκτρονική τους τάξη.

Όπως σημείωσε η υφυπουργός, η εταιρεία κάνει τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να επιλύσει το τεχνικό ζήτημα που προέκυψε και το οποίο, όπως είπε, αφορά γενικότερα την Ευρώπη. Τέλος, τόνισε ότι το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο και γενικότερα οι πλατφόρμες του υπουργείου Παιδείας λειτουργούν κανονικά.

Την ίδια ώρα, πηγές του υπ. Παιδείας, σχολιάζοντας τις δυσλειτουργίες του συστήματος Webex, διευκρίνιζαν ότι ο πάροχος της πλατφόρμας Webex έχει παράσχει διαβεβαιώσεις ότι εργάζεται για την αποκατάσταση του προβλήματος και έχει δρομολογηθεί η πλήρης επαναλειτουργία του συστήματος.

«Προφανώς δεν θα ληφθούν υπόψη απουσίες στις περιπτώσεις που παρουσιάστηκε τεχνικό πρόβλημα», τονίζουν οι ίδιες πηγές.

Ο χάρτης των ΜΕΘ ανά τη χώρα: Πόσες κλίνες είναι ακόμη κενές

Previous article

Οι δορυφόροι του Δία είναι πιο ζεστοί από ότι θα έπρεπε

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *