ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τα σούπερ μάρκετ δεν θα πωλούν είδη ένδυσης, υπόδησης, ηλεκτρικά και βιβλία στο lockdown

1

Υπεγράφη, το πρωί της Τρίτης, η απόφαση για την απαγόρευση πώλησης διαρκών αγαθών -όπως ρούχα, παπούτσια, ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά είδη, παιχνίδια και βιβλία- από τα σούπερ μάρκετ, για όσο διάστημα είναι κλειστά τα εμπορικά καταστήματα. Σκοπός είναι να μη δημιουργούνται συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού. Οι αλλαγές στα σούπερ μάρκετ δεν αποκλείεται να ξεκινήσουν από αύριο Τετάρτη.

Την ίδια ώρα εξετάζεται το αίτημα να ανοίξουν τα βιβλιοπωλεία.

Στο θέμα αναφέρθηκε και το Επιμελητήριο Κορινθίας, με ανακοίνωση που εξέδωσε.

Στο σχέδιο νόμου που συζητείται σήμερα στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής θα υπάρχει διάταξη που δίνει το δικαίωμα στους φορείς των λαϊκών αγορών να επιλεγούν ποιες έξι ημέρες της εβδομάδας θέλουν να δουλέψουν, δηλαδή αν θέλουν να έχουν ρεπό Σάββατο ή Κυριακή.

Από την πλευρά τους τα σούπερ μάρκετ αναμένουν τη δημοσίευση της απόφασης, ωστόσο ήδη έχουν προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να είναι έτοιμα για τις αλλαγές.

Ποια είναι τα προϊόντα που δεν θα πωλούνται στα σούπερ μάρκετ
Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ B’ 4946/10-11-2020), απαγορεύεται κατά την διάρκεια των περιοριστικών μέτρων στα καταστήματα και τις υπεραγορές τροφίμων (supermarkets) να πωλούν, με εξαίρεση το ηλεκτρονικό εμπόριο, τα εξής προϊόντα υπό τους κατωτέρω Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριοτήτων:

-Ηλεκτρονικούς υπολογιστές, περιφερειακές μονάδες υπολογιστών και λογισμικού (ΚΑΔ 47.41),

-τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό (ΚΑΔ 47.42),

-εξοπλισμό ήχου και εικόνας (ΚΑΔ 47.43),

-κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα (ΚΑΔ 47.51),

-χαλιά, κιλίμια και επενδύσεις δαπέδου και τοίχου (ΚΑΔ 47.53),

-ηλεκτρικές οικιακές συσκευές (ΚΑΔ 47.54),

-έπιπλα, φωτιστικά και άλλα είδη οικιακής χρήσης – εξαιρούνται ανταλλακτικά (π.χ. λαμπτήρες), σάρωθρα για οικιακή καθαριότητα (ΚΑΔ 47.59.58.35), καθώς και σκούπες και βούρτσες για την οικιακή καθαριότητα (ΚΑΔ 47.59.58.37) (ΚΑΔ 47.59),

-βιβλία (ΚΑΔ 47.61),

-παιχνίδια (ΚΑΔ 47.65),

-ενδύματα, με εξαίρεση τα καλσόν (ΚΑΔ 47.71.71.43) (ΚΑΔ 47.71),

-υποδήματα δερμάτινα είδη (ΚΑΔ 47.72).

GNTM: Γκούρα Κορινθίας, video και φωτογράφιση στην εκδρομή, οδοιπορικό

Previous article

Αποκαλύψεις-σοκ για τη δολοφονία της 50χρονης στην Αγία Βαρβάρα -Γιατί η 15χρονη κόρη και ο σύντροφός της αποφάσισαν να τη σκοτώσουν

Next article

You may also like