ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δευτερολογία Τσίπρα: Δεν ενισχύσατε τη δημόσια υγεία γιατί αυτό θα ήταν αντίθετο με την πολιτική σας

0

Σε υψηλούς τόνους κινήθηκε και η δευτερολογία του Αλέξη Τσίπρα στη συζήτηση των πολιτικών αρχηγών για τη κατάσταση που επικρατεί στη χώρα με την πανδημία του κορωνοϊού.

Σημειώνεται ότι στην πρωτολογία του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε επιτεθεί σφοδρά στην κυβέρνηση για την διαχείριση που έγινε στο διάστημα από το πρώτο κύμα της πανδημίας μέχρι σήμερα.

Τα κυριότερα σημεία της δευτερολογίας του Αλέξη Τσίπρα

Στη δευτερολογία σας δεν μπορέσατε να κρύψετε τον εκνευρισμό σας ενώ θα περίμενε κανείς να έχετε καταλάβει πού ακριβώς βρισκόμαστε. Όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί κατέθεσαν προτάσεις. Εσείς εμφανίζεστε αυτάρεσκα να λέτε ότι τα κάνατε όλα καλά.

Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών θα ήταν χρήσιμο τώρα. Εσείς το αρνείστε γιατί δεν αισθάνεστε την κρισιμότητα των στιγμών. Οση ώρα μιλάμε στη Βουλή έχουν πεθάνει 20 άτομα στην Ελλάδα. Και εσείς απαντάτε ότι στο Βέλγιο πεθαίνουν περισσότεροι.

Δεν είπατε τι θα κάνετε για να αντιμετωπιστεί η κρίση. Επιλέξατε να κάνετε επίθεση στην Αριστερά και στην αντιπολίτευση.

Μας είπατε ότι στο Πολυτεχνείο συμμετείχε κόσμος από όλες τις παρατάξεις. Δεν το έχει αμφισβητήσει κανείς αυτό. Εσείς πώς τιμάτε όμως το Πολυτεχνείο. Κατανοητή η καραντίνα. Αλλά δεν σημαίνει ότι δεν θα λειτουργούν οι θεσμοί. Δεν σημαίνει ότι οι πολίτες δεν θα μπορούν να εκφράζονται.

Μας καταγγέλλατε ως αντιπολίτευση επειδή είχαμε 40 νεκρούς το χρόνο από τη γρίπη. Και τώρα μας κατηγορείτε γιατί διαμαρτυρόμαστε που έχουμε 40 νεκρούς την ημέρα. Είναι ντροπή αυτό που κάνετε.

Μας ρωτήσατε αν εμείς ήμαστε υπέρ ή κατά του λοκντάουν. Δεν είναι αυτό το θέμα. Το θέμα είναι γιατί φτάσαμε εδώ. Καθε μέρα ανακοινώνετε και ένα νέο μέτρο.

Δεν μας είπατε τι θα γίνει στη Θεσσαλονίκη. Θα επιτάξετε τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια; Όλα τα νοσοκομεία έχουν πληρότητα οριακή. Και υπάρχουν ιδιωτικά που είναι άδεια.
Σας ρωτώ: υπάρχουν κάποιοι που μπορούν να βάζουν πάνω από όλα την κερδοσκοπία;

Μας κατηγορήσατε για τις ΜΕΘ στο Σωτηρία. Είπα ακριβώς ότι ο κ. Κακλαμάνης σε συνέντευξή του είπε ότι από τις 50 λειτουργούν οι 9. Αυτό είπα. Εμείς αφήσαμε 38 κλίνες. Όλες είναι γεμάτες. Από τις 50 λειτουργούν σήμερα οι 9. Τα υπόλοιπα είναι λειτουργικά. Εχει δίκαιο ο κ. Τασούλας. Για να το καταλάβουν όλοι, αυτό που έχετε κάνει είναι προκειμένου να καταστήσετε λειτουργικά τα κρεβάτια που έδωσε η Βουλή, αποψιλώνετε άλλες υπηρεσίες. Το βασικό πρόβλημα είναι η έλλειψη στελέχωσης και μόνιμου προσωπικού.

Ενδεικτικό είναι ότι μόλις προχθές ήρθατε και ανακοινώσατε προσλήψεις. Οκτώ μήνες μετά. Ενδεικτικό της μονομέρειάς σας είναι αυτό που κάνετε με τους ιδιωτικούς γιατρούς. Τους δίνετε 2 χιλιάδες για έξι μήνες για να βοηθήσουν. Έχετε σκεφτεί αυτούς που δουλεύουν στην πρωτοβάθμια;

Ανακοινώσατε προσλήψεις στον στρατό και είπατε ότι έχουμε πόλεμο στην υγεία αλλά δεν ανακοινώσατε τίποτα για προσλήψεις στην υγεία. Αυτή είναι η λογική σας. Η σύμπραξη με το ιδιωτικό στην υγεία. Δεν θέλετε να φορτωθείτε μπελά με νέες προσλήψεις.

Τα ίδια κάνετε και με το προσωπικό στα ΜΜΜ. Και έχετε αποσπασμένους παντού.

Μας λέτε ότι είστε με την επιστήμη. Η αλήθεια είναι ότι θέλετε να κρυφτείτε πίσω από συγκεκριμένους επιστήμονες. Θα καταθέσετε τα πρακτικά της Επιτροπής για να μάθουμε τι πρότειναν οι επιστήμονες και τι αποφασίσατε εσείς. Σας ζητώ να μας πείτε. Ήταν σύμφωνη η γνώμη τους για τον τουρισμό, για τα δρομολόγια στα πλοία, στα ΜΜΜ, για τα σχολεία; Τι σας είπαν οι επιστήμονες για τα γηροκομεία; Τι σας είπαν για τους χώρους εργασίας; Σας είπαν να πάρετε μέτρα;

Μαζικά τεστ στα σχολεία. Ήταν συγκλονιστική η μαρτυρία της κ. Γεννηματά για το κρούσμα στην οικογένειά της. Δεν υπάρχει κανένα πρωτόκολλο για τα σχολεία.

Δεν είναι μόνο το θέμα της τηλεκπαίδευσης. Υπάρχει το θέμα της ταξικότητας. Νομίζετε ότι όλες οι οικογένειες έχουν δυνατότητα για δυο και τρεις υπολογιστές. Ο Πρωθυπουργός της Πορτογαλίας εκπόνησε πρόγραμμα ειδικό για λαπτοπ στα σχολεία. Εσας σας απασχολεί αυτό το θέμα;

Ανακοινώσατε ένα επίδομα ανεργίας σε μακροχρόνια άνεργους που είναι εκτός δουλειάς μόνο τους τελευταίους 12 μήνες. Οι υπόλοιποι; Σας καλούμε να υλοποιήσετε την πρότασή μας για επίδομα έκτακτης ανάγκης. Έστω για τον μήνα των Χριστουγέννων. 900 εκ. είναι το κόστος.

Μητσοτάκης: Αναστολή πλειστηριασμών και οικονομική ενίσχυση των πιο αδύναμων νοικοκυριών τα Χριστούγεννα

Previous article

Μαύρη Πέμπτη: Ρεκόρ με 3.316 νέα κρούσματα κορωνοϊού – 50 νεκροί, 310 διασωληνωμένοι

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.