ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γιατροί της Κορινθίας: “Επιχειρείται σπίλωση του ρόλου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου”

0

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Κορινθίας με αφορμή τις τελευταίες ανακοινώσεις του Πανελλήνιου Ιατρικου Συλλόγου και τις εκκλήσεις για συμμετοχή ιδιωτών γιατρών στο ΕΣΥ, στην μάχη κατα της πανδημίας.

Τις τελευταίες ημέρες επιχειρείται μια προσπάθεια σπίλωσης του ρόλου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου να διαφυλάξει τα συμφέροντα και να θέσει όρους ασφαλείς, ώστε οι ιδιώτες συνάδελφοι να συνεργαστούν με το Εθνικό Σύστημα Υγείας, με σκοπό την παροχή φροντίδας πληθώρας ασθενών που συρρέουν στα νοσοκομεία της χώρας μας, κυρίως λόγω COVID-19″, αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ΙΣΚ.

“Υπενθυμίζουμε σε όλους τους πολίτες, πως ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος δεν ευθύνεται:

 • Για την ανεξέλεγκτη έξοδο των ιατρών προς άλλες χώρες
  ⦁ Για τις χαμηλές αμοιβές των ιατρών συγκριτικά με άλλες προηγμένες χώρες
  ⦁ Για την ανυπαρξία της ΠΦΥ
  ⦁ Για την έλλειψη ιατροκεντρικού χαρακτήρα της Υγείας.
  Προτάσεις και αποφάσεις, για όλα τα παραπάνω, έχουν επεξεργαστεί και συζητηθεί από το ΔΣ του ΠΙΣ με τη στήριξη των ιατρικών συλλόγων της χώρας και τώρα, αλλά και πριν τη πανδημία κορονοϊού. Το διαχρονικό αποτέλεσμα το γνωρίζετε.
 • Ο ιατρικός κλάδος έχει μάθει να διεκδικεί και να δουλεύει παράλληλα, μη θέτοντας ποτέ τον ασθενή σε απολύτως κανέναν κίνδυνο. Σε καμία περίπτωση στο παρελθόν δεν έμειναν χωρίς ιατρούς οι εφημερίες των νοσοκομείων της χώρας, ακόμα και όταν αυτές ήταν απλήρωτες για διαστήματα 6 μηνών ή ακόμα και όταν οι συνάδελφοι πέφτουν θύματα βιαιοπραγίας στις ορέξεις οποιουδήποτε.
 • Ακόμα και τώρα, λοιπόν, που συνάδελφοί μας πεθαίνουν από COVID-19, δεν σταματάμε οι ιατροί να δουλεύουμε, γιατί γνωρίζουμε πως η διαφύλαξη της υγείας απαιτεί ΕΝΟΤΗΤΑ! Αυτή την ΕΝΟΤΗΤΑ, που εμείς προσπαθούμε, δεν θα επιτρέψουμε να διαταραχθεί από ΚΑΝΕΝΑΝ.

Μητσοτάκης για Πολυτεχνείο: Αδιανόητο κάποιοι να στήνουν σκηνικό σύγκρουσης

Previous article

Το Υπουργείο Πολιτισμού για την σπουδαίο εύρημα στην Αθήνα

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *