ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Κοινή ανακοίνωση Παναθηναϊκού και Δήμου Αθηναίων για το νέο γήπεδο στον Βοτανικό

0

Την υπογραφή μνημονίου συναντίληψης και συνεργασίας των αρμόδιων φορέων του έργου, δηλαδή της Κυβέρνησης, του Δήμου Αθηναίων, του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου, της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και της «ΑΕΠ Ελαιώνα» (κοινοπραξία Alpha Bank – Τράπεζα Πειραιώς), ανακοίνωσαν ΠΑΕ Παναθηναϊκός και Δήμος Αθηναίων. Στην ουσία, αυτό αποτελεί την πρώτη φάση της έναρξης των διαδικασιών υλοποίησης για την κατασκευή ποδοσφαιρικού γηπέδου. αλλά και αθλητικών εγκαταστάσεων του Ερασιτέχνη!



Η ανακοίνωση αναφέρει:

Με ιδιαίτερη χαρά η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει την έναρξη των διαδικασιών υλοποίησης του έργου της κατασκευής ποδοσφαιρικού γηπέδου αλλά και των αθλητικών εγκαταστάσεων του Ερασιτέχνη!

Το αναπτυξιακό πρόγραμμα της Διπλής Ανάπλασης μπήκε από σήμερα σε νέα τροχιά με την υπογραφή μνημονίου συναντίληψης και συνεργασίας των αρμόδιων φορέων του έργου, δηλαδή της Κυβέρνησης, του Δήμου Αθηναίων, του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου, της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και της «ΑΕΠ Ελαιώνα» (κοινοπραξία Alpha Bank – Τράπεζα Πειραιώς) .

Ο κόσμος του Παναθηναϊκού έχει διαβάσει και ακούσει πολλά όλα τα προηγούμενα χρόνια για το θέμα του γηπέδου. Οι σημερινές εξελίξεις με την υπογραφή του μνημονίου συναντίληψης και συνεργασίας και οι δεσμεύσεις των αρμόδιων φορέων, δείχνουν ότι βρισκόμαστε σε σωστό δρόμο.

Άπαντες περιμένουν την υλοποίηση των επόμενων σταδίων, μέχρι να φτάσουμε στη στιγμή που θα ξεκινήσουν δουλειά οι μπουλντόζες στο Βοτανικό! Δέσμευση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός είναι ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατό προκειμένου να υλοποιηθεί το μεγάλο όνειρο των φιλάθλων του συλλόγου: το δικό μας σπίτι, μια πράσινη αθλητική κυψέλη.

Τι θα δημιουργηθεί στον Βοτανικό:

  • Το γήπεδο ποδοσφαίρου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Αυτό θα έχει χωρητικότητα έως 40.000 θέσεων το οποίο φυσικά θα είναι διεθνών προδιαγραφών FIFA & UEFA, 4 αστέρων
  • Αθλητικές εγκαταστάσεις για τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό. Αυτές θα έχουν έκταση 7.500 τ.μ.
  • Ανοιχτή αθλητική πισίνα, Ολυμπιακών διαστάσεων για τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό
  • Αθλητικές εγκαταστάσεις για τον Δήμο Αθηναίων. Αυτές θα έχουν έκταση 4.800 τ.μ.
  • 52.000 τ.μ. θα είναι στο ακίνητο της ΑΕΠ Ελαιώνα
  • Αρκετοί χώροι πρασίνου. Αυτοί θα έχουν έκταση τουλάχιστον 80 στρεμμάτων
  • Εργα διαμορφώσεων, πρασίνου, κυκλοφορίας πεζών, εσωτερικού δικτύου και δικτύων υποδομών
  • Περιβαλλοντικές υποδομές για την οχύρωση της περιοχής από φυσικές καταστροφές.

Τι θα δημιουργηθεί στην Λεωφόρο:

  • Ελεύθερος χώρος πρασίνου και αναψυχής 18 στρεμμάτων
  • Αθλητικό μουσείο του Παναθηναϊκού
  • Χώρος αναψυχής και εστίασης
  • Υπόγειο πάρκινγκ έως 700 θέσεων

Εδώ να θυμίσουμε ότι για να γκρεμιστεί το γήπεδο της Λεωφόρου θα πρέπει να μπει στο νέο γήπεδο στον Βοτανικό ο Παναθηναϊκός.

Σκέψεις να ανοίξει η εστίαση παραμονές Χριστουγέννων -Θα προηγηθούν δημοτικά και λιανεμπόριο

Previous article

Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στους Αγίους Θεοδώρους

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.