Περιφερεια

Αρχαίο Θεάτρο Σικυώνας: διασφαλίζεται η ανάδειξή του από Νίκα-Μενδώνη

0

Μενδώνη: Xαίρομαι πάντα όταν έχω την ευκαιρία να συνεργάζομαι με τον κ. Παναγιώτη Νίκα, διότι η συνεργασία μας είναι πάντοτε αποδοτική, με σαφή αποτελέσματα και σαφή στοχοθεσία.

Η συνέχιση των έργων ανάδειξης του Αρχαίου Θεάτρου της Σικυώνας και της Αρχαίας Μεσσήνης, διασφαλίζεται με δύο Προγραμματικές Συμβάσεις Πολιτισμικής Ανάπτυξης, οι οποίες υπεγράφησαν σήμερα, από Μενδώνη και Νίκα.

Η Προγραμματική Σύμβαση που αφορά το Αρχαίο Θέατρο Σικυώνας, συνολικού ύψους 220.000 ευρώ, αποτελεί συνέχεια της σύμβασης που είχε υπογραφεί τον Μάιο του 2014 . Στόχος είναι, η αποκατάσταση της λειτουργικότητας του Θεάτρου, για την ασφαλή υποδοχή επισκεπτών και την απόδοσή του στην τοπική κοινωνία και τους επισκέπτες της περιοχής. Με την παρούσα Προγραμματική δίνεται παράταση χρονοδιαγράμματος, ώστε να εκπονηθεί η μελέτη αποκατάστασης του Θεάτρου, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Μάρτιο του 2021, προκειμένου το έργο να ενταχθεί στην επόμενη προγραμματική περίοδο του ΕΣΠΑ.

H δήλωση της κ. Μενδώνη

«Xαίρομαι πάντα όταν έχω την ευκαιρία να συνεργάζομαι με τον κ. Παναγιώτη Νίκα, διότι η συνεργασία μας είναι πάντοτε αποδοτική, με σαφή αποτελέσματα και σαφή στοχοθεσία. Σήμερα, υπογράψαμε δύο Προγραμματικές Συμβάσεις, η πρώτη αφορά το θέατρο στην Αρχαία Σικυώνα. Ένα μνημείο ιδιαίτερα σημαντικό, όχι μόνο για την Κορινθία, αλλά γενικά για την θεματική των αρχαίων θεάτρων. Ένα έργο το οποίο αναμένει η τοπική κοινωνία να ολοκληρωθεί και να αποδοθεί. Επομένως, το όφελος είναι διπλό. Ικανοποιούμε την αρχαιολογική επιστήμη και την αρχαιολογική κοινότητα με το συγκεκριμένο έργο, αλλά ικανοποιούμε και την επιθυμία της τοπικής κοινωνίας, κι αυτό είναι πολύ σημαντικό, καθώς ένα μνημείο προστατεύεται πολύ καλύτερα όταν αποτελεί μέρος της καθημερινότητας των πολιτών και εκείνοι το αγκαλιάζουν.

Από την πλευρά του, ο Παναγιώτης Νίκας σημείωσε, «είχα την τιμή να υπογράψω σήμερα μια Προγραμματική Σύμβαση για το θέατρο της Αρχαίας Σικυώνας. Όπως είναι γνωστό, ήταν ένα από τα μεγαλύτερα θέατρα στον ελλαδικό χώρο, και έχουμε υποχρέωση να το αποκαταστήσουμε. Για την Κορινθία, το έργο το οποίο γίνεται είναι πάρα πολύ μεγάλο. Η Κορινθία έχει τη μεγαλύτερη χρηματοδότηση μέχρι αυτή τη στιγμή και ειλικρινά χαίρομαι, γιατί και τα βυζαντινά μας μνημεία και αρχαιολογικοί χώροι της κλασικής και μετακλασικής περιόδου αντιμετωπίζονται με πολύ σωστό τρόπο. 

8eCUgvCwsa

Ισόβια σε κατηγορούμενους για την απόπειρα πραξικοπήματος το 2016 στην Τουρκία

Previous article

Τμήμα του Εξαμιλίου τείχους θα προστατευθεί αποκατασταθεί και αναδειχθεί .

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.